Billie Eilish, Britney Spears'ın vasilik mücadelesine dair konuştu

Spears'a geçen hafta yeni bir avukat tutma izni verilmişti

Eilish'in (sağda) kendisiyle kıyasladığı Britney Spears 13 yıldır vasilik altında yaşıyor (Fotoğraflar: Reuters)

Billie Eilish, Britney Spears'ın uzun zamandır devam eden vasiliğine karşı verdiği süregelen yasal mücadelesine dair konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spears'a geçen hafta kendisini temsil etmesi için yeni bir avukat tutma izni verilmişti. Sanatçıya 2008'den beri ilk kez kendi yasal temsilcisini seçme izni veriliyor.

Vogue Avustralya'ya konuşan Eilish, Britney'in hukuk mücadelesini tartıştı ve kendi çevresiyle ilişkileri için "minnettar" olduğunu söyledi.

"Bad Guy" parçasının sahibi şarkıcıya, Spears hakkında soru sorulduğunda, "Pek çok genç kadının bugün hâlâ yaşadıkları gerçekten ama gerçekten korkunç" dedi.

Eilish şu ifadeleri ekledi:

Beni kullanmak isteyen bir ekibim olmadı. Bu gerçekten çok ender bir durum ve epey berbat bir şey.

Yapmam gereken tek şey etrafımda sadece benden faydalanmak ve geçmişte başkalarının yaptıklarını yapmak istemeyen bir grup iyi insan olduğu için şükretmek.

Spears geçen ay vasiliğin başlamasından bu yana ilk kez halka açık mahkemeye seslenerek babası ve vasisi Jamie Spears'ın "hapse atılması" çağrısında bulunmuştu. Spears'ın ifadesinin orijinal tam metnine şuradan ulaşabilirsiniz. 

Pop yıldızının ifadesinin ardından babasının vasiliği yürütme görevinden alınması talebi reddedilmişti.

Kendi avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada Jamie Spears, "kızını bu kadar acı içinde gördüğü için üzüldüğünü" söylemiş, "kızını çok sevdiğini ve çok özlediğini" eklemişti. Ayrıca yaklaşık iki yıldır kızının şahsi ilişkileri üzerinde yetki sahibi olduğunu reddetmiş ve mahkemeye "zorla çalıştırma, tıbbi tedavi ve terapiye zorlama, yanlış tıbbi tedavi ve kişisel hakların sınırlandırılmasına ilişkin ciddi suçlamaların" araştırılmasını talep eden belgeler sunmuştu. Jamie Spears'ın avukatları kızının "kendi tıbbi tedavisi için bilgilendirilmiş onay verme hakkına" sahip olması gerektiğini de söylemişti.

#FreeBritney (Britney'e Özgürlük) hareketi yıllardır devam ediyor ve hayranlar Spears'ın vasiliğinin sona erdirilmesini istiyor. ABD yapımı Framing Britney Spears belgeselinin ve Spears'ın mahkemede bizzat verdiği ifadenin ardından harekete ve Spears'a verilen destek son aylarda arttı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU