Erzurum'a atanan epilepsi hastası Yargıtay hakimi: Bu atama ölümüme göz yummak olur

Yargıtay Tetkik Hakimiyken Erzurum’a atanan epilepsi hastası Defne Bülbül, aile desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve “Hastalığım sebebiyle yalnız yaşayamam. Bu, ölümüme göz yummak olur” diyerek atamaya isyan etti

Defne Bülbül / Fotoğraf: Ankara Barosu

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) açıkladığı 2019 yılı adli ve idari  yargı kararnamesiyle görev yerleri değiştirilen yüzlerce yargı mensubu arasında bulunan Yargıtay Tetkik Hakimi Defne Bülbül, “Bu atama ölümüme göz yummak olur” dedi.

Bülbül, önceki kararnamede epilepsi hastası olduğu için aile desteğine ihtiyaç duyduğundan Aydın’dan Ankara’ya atanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara’da doktor kardeşiyle kalan Bülbül, hastalığına rağmen Yargıtay Tetkik Hakimliği görevinden alınarak Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne atandı.

"Hiçbir soruşturmam yok"

Birgün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz’a konuşan Bülbül, epilepsi hastası olduğunu ve geçmişte beyin kanaması geçirdiğini söyleyerek, “Ağır nöbetler geçiriyorum. Bekar olduğum için aile desteğine ihtiyacım var. Hastalığım sebebiyle yalnız yaşayamam. Bu, ölümüme göz yummak olur. Annem ve babam 70 yaşın üstünde insanlar, Erzurum’a gelemezler. Eski görev yerimde kalabilir veya Ankara’da başka bir göreve atanabilirim. Birinci sınıfım, hiçbir soruşturmam veya başka cezam yok" dedi.

Bülbül, Demokrat Yargı Derneği’nin genel sekreteri. Dernek, Bülbül’ün atanmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Süregelen kontrollü tedavinin kesintiye uğramasının ağır ve hayati boyuttaki sonuçlarıyla herkesin vicdanını yaralayacağı açıktır. HSK’dan bu karardan dönmesini ve kararın hastalık ve dernek faaliyetleri göz önüne alınarak geri alınmasını veya tedavisini ailesinin desteğiyle sürdürebileceği bir başka göreve atanmasını istiyoruz."

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU