Milli Savunma Bakanı Akar: İdlib'de mazlumları ve masumları korumaya devam ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi "Pençe harekâtı"nın sürdüğü bölgede incelemelerde bulundu

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Harekâtı bölgesindeki inceleme ve denetlemeleri kapsamında Hakkari’nin Balkayalar bölgesindeki 2 bin 400 rakımlı Büyüktopraklı Üs Bölgesi'ne gitti. 

Bölgede incelemelerde bulunan Akar, “Teröristlerin Pençe harekât bölgesindeki tüm inlerine girilecek. Orada en son terörist etkisiz hale getirilmeden de o bölgeden çıkmayacağız. Orayı teröristlerden temizleyeceğiz, arındıracağız" dedi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekât bölgelerindeki faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatan Akar, şöyle konuştu: 

“İdlib'de mazlumları ve masumları korumaya devam ediyoruz. Ateşkes ve istikrarın sağlanması için elimizden gelen gayreti orada gösteriyoruz. Ruslarla gerekli temasları sürdürüyoruz. Bunun dışında denizlerimizde, semalarımızda da ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak bakımından yapılması gereken ne varsa bunların hepsi aralıksız, eksiksiz yapıldı, yapılmaya devam edilecek. Silahlı Kuvvetler olarak bize verilen görevleri Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İnşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız."

Bölgedeki inceleme ve denetlemelere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı. 

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU