Muharrem İnce'den "Hilal Kaplan" tepkisi: Onun attığı tweetleri siz atmış olsaydınız hepiniz hapisteydiniz

Hilal Kaplan'ın TRT yönetimine atanmasını eleştiren İnce, "Geçtiğimiz günlerde TRT’ye bir kadını atadı. Kadının özelliklerinden birincisi, Fetullah Gülen’e şiir yazmış olması; ikincisi, PKK’ya methiyeler düzmüş olması" dedi

Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün partisinin Sakarya il başkanlığı binasının açılışını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin kötü yönetildiğini, işlerin iyiye gitmediğini üç sene önce söylediğini aktaran İnce, "Eylül ayında pahalılığı görün bu memlekette. Neden, biliyor musunuz? Yüzde 14 tarım alanları daraldı. Çiftçi ekmiyor. İkincisi ise kurak oldu. Üçüncüsü ise gübre yüzde 220 arttı. Çiftçiler gübre atamıyor. Çiftçiyi teşvik etmek yok. Çiftçi ürününü ucuza satıyor, tüketici pahalıya yiyor" dedi.

"O kadının attığı tweetleri siz atmış olsaydınız hepiniz hapisteydiniz"

TRT'ye yapılan atamalarla ilgili de konuşan İnce, Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın kanalın yönetim kurulu üyeliğine atanmasına da teğl, göstererek şunları söyledi:

İşte önümüzde bir TRT var. Anayasaya göre tarafsız olması gereken bir kurum. Erdoğan’ın çiftliği, muhalefete yer vermeyen bir TRT. Halbuki hepimiz, elektriğin düğmesine bastığımızda TRT payı ödüyoruz. Her telefon aldığımızda TRT payı ödüyoruz. Her televizyon aldığımızda TRT payı ödüyoruz. 85 milyonun para ödediği bu kurumda nasıl oluyor da yandaşlık oluyor. Geçtiğimiz günlerde TRT’ye bir kadını atadı. Kadının özelliklerinden birincisi, Fetullah Gülen’e şiir yazmış olması; ikincisi, PKK’ya methiyeler düzmüş olması. O kadının attığı tweetleri siz atmış olsaydınız hepiniz hapisteydiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU