AK Parti’nin İstanbul adayları bugün açıklanıyor, Erdoğan ve Yıldırım listeye son şeklini vermek için bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantıdan saatler önce Meclis Başkanı Yıldırım ile görüştüğü öğrenildi

Fotoğraf: AA

Açıklamadan saatler önce kritik toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını bugün açıklayacak.

Saaat 14:00’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak tanıtım toplantısında İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanlığı ve 39 ilçe için belirlenen isimler kamuoyu ile paylaşılacak. 

Toplantının öncesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın bir araya geldiği öğrenildi. 

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, İstanbul Büyükşehir için adı neredeyse netleşen Binali Yıldırım’ın dün ilçeler üzerindeki çalışmayı tamamlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da görüştü.

Görüşme sonunda daha önce adayları belirlenen İstanbul’un 28 ilçesinde isim değişikliğine gidilmediği ama Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Sultanbeyli Belediyeleri için yeni isimlerin masada olduğu belirtiliyor. 

Şenocak da listede

İstanbul’un Kadir Topbaş’tan sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mevlüt Uysal’ın daha önce Beylikdüzü’nden ilçe belediye başkan adayı gösterileceği konuşulmuş ancak Uysal’ın Büyükçekmece Belediyesi’ni istediği iddia edilmişti. Büyükçekmece Belediyesi için ilk belirlenen ismin 2009 yerel seçimlerinde MHP’nin Beylikdüzü adayı olarak yüzde 23’lük oy oranına ulaşan, ancak seçimi kaybeden Velittin Küçük olduğu öne sürülmüştü.

Masadaki yeni listede Küçük ile Uysal’ın isimlerinin yer değiştirebileceği konuşuluyor.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın isminin de Başakşehir Belediyesi için düşünüldüğü belirtiliyor.


Beşiktaş ve Silivri MHP'ye verilecek iddiası

Yeni listede en çok merak edilen başlıklardan birisi de Cumhur İttifakı kapsamında İstanbul’da MHP’ye herhangi bir ilçe bırakılıp bırakılmayacağıydı. MHP, 2014 seçimlerinde İstanbul’un hiçbir ilçesinden belediye başkanı çıkaramamıştı ancak Cumhur İttifakı ile birlikte MHP’nin büyükşehirde AK Parti’nin adayını desteklemesi karşılığında İstanbul’daki üç seçim bölgesinden birer ilçede AK Parti’den destek istediği biliniyordu. Bu kapsamda İstanbul ikinci bölgeden Beşiktaş ve üçüncü bölgeden Silivri’nin MHP’ye bırakılabileceği öğrenildi. Ancak liste üzerinde son dakika değişikliklerinin yapılabileceği de kaydediliyor.

DAHA FAZLA HABER OKU