Akif Beki: Bayram jestinde bir terslik

“Bedava sandığımız köprü ve yollardan gitmek, daha pahalıya gelmiş olmayacak mı?”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bayram tatilinde bazı köprü ve otoyolların ücretsiz olmasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Beki, bu yolların müteahhitlerinin geçiş garantisi dolayısıyla ücret almaya devam edeceğini belirtirken “Bedava sandığımız köprü ve yollardan gitmek, daha pahalıya gelmiş olmayacak mı?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki’nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Karayolları’na bağlı köprü ve otoyollar, bayramda parasız. Müjdeyi Cumhurbaşkanı vermişti. Cuma gecesinden itibaren geçişler ücretsiz olacak. Fakat bir terslik yok mu bu jestte? Parasızı varken kim paralı yolu seçer?

Bu durumda Hazine’nin geçiş garantisi verdiği özel otoyollar daha da boşalacak. Ama müteahhitlere hava hoş, geçmeyen araçların ücretini almaya devam edecekler. Bedava sandığımız köprü ve yollardan gitmek, daha pahalıya gelmiş olmayacak mı?

Kullandığımız köprü ve yoldan para alınmazken kullanmadığımız köprü ve yol için bizden daha fazlası kesilecek. Üstelik, bedava yapılmasa sadece kullananlar ödeyecekti. Şimdi herkes... Bir bayramda da geçiş garantisi kaldırılmadıktan sonra ne anladık bu müjdeden?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU