Ünlü YouTuber, bir evsize diş macunlu bisküvi yedirmekten mahkum oldu

Evsiz bir kişiye krema görünümünde diş macunu dolu bisküvi yedirip sosyal medya hesabından paylaşan “ReSet” lakaplı YouTuber Kanghua Ren 15 ay hapis cezasına çarptırıldı

ReSet, 1,1 milyon takipçiyle İspanya ve Latin Amerika'nın en ünlü YouTuberlarından biri / Fotoğraf: El Pais

İspanya'da evsiz bir adama krema görünümünde diş macunu dolu bisküvi yedirip sosyal medya hesabından paylaşan “ReSet” lakaplı ünlü YouTuber Kanghua Ren 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sosyal medya hesaplarını kullanması 5 yıl yasaklanan Ren, evsiz adama 20 bin euro da manevi tazminat ödeyecek.

Haber, İspanyol El Pais gazetesinde yayımlandı. 1,1 milyon takipçiyle İspanya ve Latin Amerika'daki en popüler 200 YouTuber arasında yer alan Çin doğumlu İspanya vatandaşı ReSet, 2017 yılında kurabiyelerin arasındaki kremayı sıyırıp, yerine diş macunu sıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evsiz adam kusarken kayda aldı

ReSet, arasında krema yerine diş macunu bulunan kurabiyeleri yemesi için Barselona sokaklarında yaşayan bir evsize verdi.  Evsiz adama 20 euro verip, diş macunlu bisküvileri yerken filme çeken ReSet, bu kişinin kustuğu görüntülerinin de yer aldığı videoyu çevrim içi hesabında paylaştı.

Sosyal medyada yayılan video büyük tepki çekti. Tepkinin büyümesi ve savcılığın harekete geçmesi üzerine ReSet evsiz adama ve kızına ulaştı, şikayetçi olmamaları için 300 euro verdi. Hakim karşısına çıkan ReSet bu davranışından dolayı bir dizi cezaya çarptırıldı.

Hakim, acımasız davranışta bulunmakla suçladığı sosyal medya yıldızı ReSet’i, “kolay ya da savunmasız mağdurlar üzerinde avlanma eğiliminde olduğuna" kanaat getirip, evsiz kişinin ahlaki bütünlüğünü ihlal etmekten suçlu buldu.

"Takipçilerin hastalıklı dikkati çekmek için yaptı"

Hakim, ReSet’in “hayatı alkolizm ve sokaklarda yaşamaya uğrayan çok daha yaşlı, savunmasız, evsiz bir insanı küçük düşürdü ve taciz ettiğini, takipçilerinin hastalıklı dikkatini çekmek için bunu yaptığını ve videonun reklam gelirlerini artırdığını" da kayda geçirdi.

ReSet’e 15 ay hapis cezası veren, cezayı 2 yılın altında olduğu için erteleyen mahkeme, mağdura 20 bin euro manevi tazminat ödenmesine de hükmetti. ReSet’in 5 yıl boyunca herhangi bir sosyal medya hesabına sahip olması da yasaklandı.

 

Independent Türçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU