HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP'yle masaya oturacak tek bir Kürt yoktur

Buldan, “Sizin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Van’a gitmeniz Van, Diyarbakır, Hakkari halkını barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçirmez” dedi

Buldan Gaziantep ve Şanlıurfa'da esnaf ziyaretleri de yaptı / Fotoğraf: Twitter / @HDPgenelmerkezi 

Şanlıurfa, Karaköprü ilçe binası önündeki halk buluşmasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sözlerine Marmaris ilçe örğütüne düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirerek başladı. “Katilleri tanıyoruz” diyen Buldan, “Suruç ve Ankara Gar katliamını gerçekleştirenlerin, İzmir’de Deniz Poyraz'ı öldürenlerin, bugün de Marmaris’te partimize saldıranların aynı zihniyetten ve ekipten olduklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün Antep’te çözüm sürecinden bahsettiğini ve açıklamasını “AK Parti ile masaya oturmak istiyorlar” şeklinde çarpıtıldığını belirten Buldan, “Şunu iyi bilsinler; bugün AKP’nin yaptığı zulümler karşısında, belediyelerimize atanan kayyımların, cezaevlerinde olan milletvekillerimizin, belediye eşbaşkanlarımızın, her gün operasyonlarla gözaltına alınıp tutuklanan yöneticilerimizin, hakkımızda açılan davaların ve fezlekelerin ve yine bu ülkede yapılan bütün hukuksuzlukların karşısında AKP’yle masaya oturacak tek bir Kürt yoktur, olamaz” dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Buldan, şöyle konuştu:

Onlar da görüyor ve biliyorlar ki anketlerde baş aşağı gidiyorlar, oy kaybediyorlar. Bunun için Diyarbakır’a gidip Kürtlere göz kırpıyorlar. Sizin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Van’a gitmeniz Van, Diyarbakır, Hakkari halkını barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçirmez. Aynı zamanda sizin bize uyguladığınız bu haksızlıkların unutulmasına da izin vermeyeceğiz. Kürtler, sonuna kadar sizin bu zulümlerinizi, Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde tuttuğunuzu, Figen Yüksekdağ’ları cezaevinde tuttuğunuzu, halkın her türlü iradesini gasp ettiğinizi asla ve asla unutmayacaktır.

“Kürt sorunu çözecek olanın AKP hükümeti olmadığını biliyoruz”

“Cumhurbaşkanı Diyarbakır’da çözüm sürecinde masayı HDP’nin devirdiğini söylüyor” diyen Buldan şu ifadeleri kullandı:

Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımıyoruz" diyenler, HDP’nin 7 Haziran başarısını hazmedemeyenler, bu ülkeye barışın gelmesini çok görenler, bu ülkede demokrasi rüzgarının esmesine engel olmak isteyenler çözüm sürecini bitirdi. Bitiren taraf da açık ve net söylüyorum, bugünün iktidarı AKP hükümetidir.

Biz elbette çözüm sürecini önemseriz. Dün şunu da söyledim keşke çözüm süreci bir kez daha olsa, Sayın Öcalan ile görüşmeler başlasa, tecrit ortadan kalksa, Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülse. Ama bunu çözecek olanın elbette AKP hükümeti olmadığını biliyoruz. AKP bu anlayış ve zihniyetle bu sorunu çözmek yerine daha da derinleştirmenin, katmerleştirmenin yol ve yöntemlerini arıyor. Ne yapıyor siyasetçiyi tutukluyor, İmralı’da tecridi uyguluyor. Her gün operasyon gerçekleştiriyor. İl ve ilçe binalarımıza yapılan saldırılarda bile bu ülkeyi yönetenlerin parmağının olduğunu çok iyi biliyoruz. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU