Havai fişeklerle oynayan restoran çalışanları yangın çıkardı

İddiaya göre, görüntülerde çalışanların havai fişekleri ateşledikten sonra yanlışlıkla restoranın dışında kaldıkları ve ardından 911'i aradıkları görülüyor

25 yaşındaki Courtney Mayes, Nashville'deki havai fişek olayına karıştığı için kundakçılık suçlamasıyla tutuklandı (Nashville İtfaiye Teşkilatı)

Taco Bell'in Tennessee'deki bir şubesinin bir yöneticisi meslektaşlarıyla birlikte 30 bin doların (yaklaşık 260 bin TL) üzerinde hasara neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Nashville'de polis tarafından gözaltına alınan 25 yaşındaki Courtney Mayes ağırlaştırılmış kundakçılıkla suçlandı. Davidson İlçesi hapishanesine götürülen Mayes için 5 bin dolarlık (yaklaşık 43 bin TL) bir kefalet belirlendi.

Kamuoyuyla paylaşılmayan görüntülerde Mayes'in iş arkadaşlarıyla birlikte popüler Tex-Mex zincirinin Nashville şubesinde havai fişek ateşlerken görüldüğü iddia ediliyor.

Videoda müşterilerin içeri girmesini önlemek için kapıları tutan çalışanların görüldüğüne inanılıyor. Daha sonra çalışanlar, ellerinde havai fişeklerle restoranın içinde etrafta koşarken görülüyor. Sonrasında personelden birinin çöp kutusuna bir şey koyduğu ve ardından tepkimeyi filme almak için dışarı çıktığı bildiriliyor.

Nashville İtfaiye Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada şunlar aktarıldı:

Çalışanlar daha sonra restoranın dışında kaldıklarını fark etti. Mağazaya geri dönmeyi denediler ama başarısız oldular. Çöp kutusunun tütmeye başladığını gördüklerinde ise yardım için 911'i aradılar.

İtfaiye ekipleri "olay yerine geldi ve restorana zorla girerek yangını söndürdü. Yangın, restoranın içinde hasara yol açtı. Müfettişler erkekler tuvaletinde de hasar tespit etti. Görünüşe göre havai fişekler, erkekler tuvaletinin çöp kutusunda ateşlenmişti".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha fazla tutuklama gelebilir.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu haziran ayında bir rapor yayımlamış ve geçen yıl havai fişek ölümlerinde ve yaralanmalarında yüzde 50'lik bir artış olduğunu ortaya koymuştu. Bunun nedenlerinden birinin, pandemi yüzünden profesyonel gösterilerin iptal edilmesi ve amatör gösterilerin artması olduğuna inanılıyor.

The Independent yorum almak için Taco Bell'le irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU