Apple yeni Mac Pro'yu tanıttı: Türkiye fiyatı 45 bin TL'yi buluyor

Apple, Afterburner ismini verdiği yeni hızlandırıcı kartı da piyasaya sürdü

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) bu yıl ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Jose kentindeki McEnery Kongre Merkezi'nde düzenliyor.

Apple CEO'su Tim Cook, etkinlikte bu zamana kadarki en güçlü Mac Pro'yu tanıttı. Sonbahar döneminde satışa çıkacak olan yeni Mac Pro'nun fiyatı 5 bin 999 dolar olarak açıklandı.

Mac Pro, 28 adede kadar iş istasyonu sınıfı Xeon çekirdeğe, 1.5 TB kapasitesiyle yüksek performans gösteren bellek sistemine, sekiz adet PCI genişletme yuvasına ve dünyanın en güçlü grafik kartıyla birlikte sunulan bir grafik mimarisine sahip.

Apple, Apple Afterburner hızlandırıcı kartı da bugün duyurdu. Bu kart, üç adet 8K ProRes RAW videonun aynı anda oynatılmasına olanak tanıyor.

Pro Display XDR, olağanüstü P3 genişlik ve 10 bit renk, 1.600 nit değerinde parlaklık, 1.000.000:1 kontrast oranı ve geniş görüntüleme açısıyla 32 inç Retina 6K ekrana sahip.

Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR, Apple'ın bu zamana kadarki en güçlü ürünleri olarak dikkat çekiyor.

Yeni Mac Pro'nun tasarımı, tüm sisteme erişim olanağı vermek için yerinden çıkarılabilen alüminyum kasa ve paslanmaz çelik çerçeveyle başlıyor.

Bu çerçeve modülerlik ve esneklik sağlarken, üzerinde bulunan yumuşak tutma yerleri de Mac Pro'nun stüdyoda kolayca taşınabilmesine olanak veriyor.

Kasa aynı zamanda, hava akışını maksimuma çıkaran ve Mac Pro'nun sessiz çalışmasını sağlayan çapraz ızgara desenine sahip.

Ayrıca, kurgu veya makine odalarında Mac Pro'larını rafa monte etmek isteyen müşteriler için raf düzenine yönelik optimize bir versiyon bu sonbaharda kullanıma sunulacak.

Türkiye fiyatı ne olacak?

Yeni Mac Pro 5 bin 999 dolardan başlayan fiyatlarla ve satışa sunulacak ve sonbaharda sipariş edilebilecek.

Apple'ın yeni ürününün ek vergilerle birlikte Türkiye'deki satış fiyatının 45 bin TL'yi bulması bekleniyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU