HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ açlık grevine başladı

Kocaeli'deki Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ'ın açlık grevi 3 gün sürecek

1

Figen Yüksekdağ'ın, Demokratik Toplum Partisi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevine başladığı belirtildi. Yüksekdağ’ın başladığı açlık grevi 3 gün sürecek.

HDP’li Yüksekdağ’dan önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Eş Başkanı Gültan Kışanak eyleme katılmıştı.

“Leyla Güven yalnız değildir”

Öte yandan Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ve eski Erçiş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin de Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevine destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladı.

Çiçek Otlu, “Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır' talebini sahipleniyoruz. Bu onurlu duruşu güçlendirmek adına eylemin 50. gününde 10 günlük açlık grevine başladık. Farklı ulusal kimlikten ve inançlardan halklarımızın özgür, eşit ve kardeşçe geleceği için bu talep kabul edilmelidir. Leyla Güven yalnız değildir" dedi.

"Yaklaşık 10 kilo kaybetti"

Hakkari Milletvekili Leyla Güven, "Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması” talebiyle 51 gün önce süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, 4 gün önce annesiyle yaptığı görüşmeden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,” Yaklaşık 10 kilo kaybı var. Genel sağlık verileri çok sıkıntılı değil. Halen kendi başına yaşamını sürdürebilecek durumda. Ama tansiyon düşüyor, halsizlik, baş ağrıları, uykusuzluk durumları oluyor” demişti.
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU