Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkında yolsuzluk iddiası

Altınok’un, bir iş adamının aldığı düğün salonu işletmesinin kendi istediği kişiye devredilmesini talep ettiği ancak reddedilmesi nedeniyle işletmeyi mühürlettiği iddia ediliyor

İş adamı Cengiz Peker, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile ilgili bir takım iddialarda bulunuyor / Fotoğraf: AA

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara’nın Keçiören ilçesinin yeni belediye başkanı seçilen AK Partili Turgut Altınok hakkında yolsuzluk yaptığına yönelik iddialar gündeme geldi.

İddianın sahibi nikah ve düğün salonları işleten iş adamı Cengiz Peker.

İddiaya göre, Belediye Başkanı Altınok, Cengiz Peker’den işletmesini yaptığı düğün ve nikah salonlarının bazı hizmetlerinin kendi istediği isimlere aktarılmasını talep etti.

Peker, buna karşı geldiği için işletmesinin mühürlendiğini iddia etti ve bu nedenle bayram sonrası 30 düğünün de beklemede olduğunu belirtti. 

Yolsuzluk iddialarını belgelere dayandıran Peker, bunları sosyal medya hesabından açıklama yaparak paylaştı. 
 

 

 

Keçiören Belediyesine bağlı bir arsayı 2017 yılında 15 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle aldığını belirten Peker, buradaki yapının Bengi Royal Düğün Salonu olarak faaliyete geçtiğini ve tüm ticari faaliyet haklarının kendisinde olduğunu ifade ediyor.

“Sözleşmeye göre 15 yıl boyunca tüm ticari faaliyetleri ben yürütecektim”

Peker, yaptığı videolu açıklamada, 3 yıl önce, Keçiören Belediyesi ile bir sözleşme imzaladığını ve binayı yap-işlet-devret modeliyle yaptığını iddia etti.

İçinde nikah ve düğün salonları olan kompleksin inşaatı için 15 milyon lira para harcadığını söyleyen Peker, sözleşmeye göre 15 yıl boyunca binadaki tüm ticari faaliyetleri kendisinin yürütmesi gerektiğini belirtti. 

“Meşhur A Takımı her gün işyerimizi bastı”

Turgut Altınok’un belediye başkanı seçildikten sonraki ilk icraatlarından birinin binadaki fotoğraf ve video çekimi gelirlerine göz koymak olduğunu belirten Peker’in iddiaları şu şekilde devam ediyor: 

“Önce Emlak Müdürü Davut Kaya geldi. Fotoğraf işlerini bırakmamı, Turgut Altınok’un bu işleri Balkan Dönmez adlı birine verdiğini söyledi. Şok oldum. Kendisine yap-işlet-devret modeliyle bu binayı bana yaptırdınız. İhale şartnamesine göre bu hak sadece bana ait dedim. Kabul etmezsem binayı elimizden alacağını, mühürleyeceklerini, hatta yıkacaklarını söyledi ve gitti. Ardından meşhur A Takımı gelip her gün işyerimizi bastı. Ardından İmar Müdür gelip ‘eksiklikleriniz var’ diyerek binamızı mühürledi. Ardından zabıta müdürü işletme ruhsatımızın iptali için yazı yazdı. Resmen saldırı altındayız. Şu anda düğün salonlarımız kapalı. Sadece bayram sonrası 30 tane düğün var. Davetiyeler dağıtılmış, tüm hazırlıklar bitmiş. O insanların da en güzel gününü feda ettiler. Savcılık tehdit ve tacizlerden dolayı bana polis koruması verdi. Mahkeme kapatma kararına karşı, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararını uygulamadılar.”

 


Peker’in yaptığı paylaşımlar arasında Turgut Altınok’un oğullarının Balkan Dönmez’in oğlunun düğününde sağdıç olduğu iddiası da yer alıyor
 


Tek bir yasal eksiği olmadığını ve belediyenin onayladığı projenin dışına çıkmadıklarını belirten Peker, paylaştığı belgelerle iddialarını sürdürdü. 

Bu belgeler arasında yapım işleri kesin kabul tutanağı, geçici kabul tutanağı, Keçiören Belediyesi Yapı Tespit / Yapı Tatil Zaptı ve Keçiören Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’nün onayının gösterildiği belgeler ile Ankara 7. İdare Mahkemesi ve 3. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararları var.   
 

 

 

 

 

 


Independent Türkçe’nin ulaştığı Keçiören Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili Cengiz Peker’e ve bazı yayın kuruluşlarına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Belediyeden yapılan açıklamada iddialar için mesnetsiz tanımı yapıldı. Söz konusu düğün salonu için imara aykırılık tespit edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Cengiz Peker isimli şahısın Keçiören Belediyesine ait arsa üzerine 15 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği Bengi Düğün Salonunda tespit edilen imara aykırılıklar, bu aykırılıkların 15 gün içerisinde düzeltilmesi hususuna da değinilerek yasaların belediyemize verdiği yetkiyle bu şahsa tebliğ edilmiştir. Yine düğün salonu yanında bulunan, idaresi, yönetimi ve denetimi belediyemize ait olan nikâh salonunda zoraki stüdyo kurularak vatandaşın özel günlerinde şahsi olarak fotoğraf ve video çekmesinin engellenmesi durumunun kamu yararına aykırı olduğu gerekçesi yasal işlem yapmayı zorunlu kılmıştır." 

"Hal böyleyken ne kadar özel işletme olsa da Keçiören Belediyesi’nin idaresi, yönetimi ve denetiminde olan nikah salonunda vatandaşlarımızı bu en doğal kamu hakkından mahrum edecek tutum ve davranış kabul edilemeyecek bir durumdur. Nikah salonunun fotoğraf ve video çekimi işi mesnetsizce iddia edildiği gibi bir başkasına peşkeş ya da verilme durumu söz konusu değildir. Burada dikkat edilmesi gereken durumunun kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle yapılmasından kaynaklıdır."


 

Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU