Temel İçgüdü'nün yönetmeni sessizliğini bozdu: "Sharon Stone yaptığımız şeyin gayet farkındaydı"

Stone filmde kendisine özel bölgelerinin görünmediğinin söylendiğini aktarmıştı

Stone, Temel İçgüdü filminde başrolü paylaştığı meslektaşıyla yatmasının istendiğini söylemişti (IMDb)

Yönetmen Paul Verhoeven, 1992 yapımı Temel İçgüdü'deki (Basic Instinct) meşhur sahnede Sharon Stone'un iç çamaşırını çıkarması için kandırıldığı yönündeki iddialarına dair sessizliğini bozdu. 

Stone kaleme aldığı anılarında filmde özel bölgelerinin görünmeyeceğini sandığını söylemişti. Ancak filmin yönetmeni Verhoeven, 63 yaşındaki oyuncunun iddialarının akıl almaz olduğunu düşünüyor. 

The New York Post'un bildirdiğine göre 82 yaşındaki yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Yaptığımız şeyin gayet farkındaydı. Ona sahnenin öğrenciyken tanıdığım ve partilerde düzenli olarak külotsuz bacak bacak üstüne atan bir kadının hikayesine dayandığını söyledim. Arkadaşım vajinasını görebildiğimizi söylediğinde o kadın bize, 'Tabii ki o yüzden yapıyorum' demişti. Sonrasında Sharon ve ben benzer bir bölüm yapmaya karar verdik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stone, martta yayımlanan "The Beauty of Living Twice" (İki Kez Yaşamanın Güzelliği) kitabında sette kendisine aksinin söylendiğini ifade etmişti. 

Ünlü oyuncu kitabında kendisine hiçbir yerinin görünmediğin söylendiğini ve beyaz ışığı yansıttığı gerekçesiyle külotunu çıkarmasının istendiğini belirtmişti. 

Verhoeven kendi anılarının Stone'unkinden epey farklı olduğunu söyledi. 

Benim anılarım Sharon'ınkinden çarpıcı biçimde farklı. Onunkilerin mümkünatı yok.

Yönetmen yine de Stone'la arasının iyi olduğunu ve zaman zaman mesajlaştıklarını söyledi.

Stone'un filme dair dile getirdiği iddialar arasında hak ettiği kadar para kazanamaması da yer alıyor. Filmde kendisine başrolde eşlik eden Michael Douglas'ın ciddi bir gelir elde etmesine rağmen Stone, Oscar Ödülleri töreninde giyeceği elbiseye yetecek kadar bile para kazanamadığını öne sürmüştü

 

Independent Türkçe, Page Six, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU