Trump'ın İngiltere ziyareti olaylı başladı: İnişten dakikalar önce Londra Belediye Başkanı Khan'a hakaret etti

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine yönelik protestolara izin veren Khan'a "Buz gibi bir zavallı" dedi

Fotoğraf: AP

ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalı üç günlük Britanya ziyaretine başladı. Trump, uçağının inişinden sadece birkaç dakika önce Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan hakkında sert bir mesaj paylaştı.

"Londra Belediye başkanı olarak her anlamda felaket bir iş çıkaran Sadiq Khan, aptalca bir şekilde ziyaret eden ABD Başkanı'na, Britanya'nın açık ara farkla en büyük müttefiğine "çirkince" davrandı. O buz gibi bir zavallı, Londra'daki suçlara odaklanmalı, bana değil."

 

 

Paylaşımında Khan'ın adını da yanlış yazan Trump,  "Khan onun yarısı boyunda ama bizim aptal ve beceriksiz New York Belediye Başkanı'mız De Blasio'yu hatırlatıyor bana, o da felaket bir iş çıkardı. Ne olursa olsun Britanya'nın iyi arkadaşı olmak ve Londra ziyaretim için çok heyecanlıyım. Şimdi iniyorum" dedi.

 

Trump'ın Londra ziyareti Britanya'da bir tartışma konusu haline gelmişti. Birçok Britanyalı siyasetçi Trump'ın Muhafazakar Parti'nin yeni lideri olmak içi yarışacak Boris Johnson hakkında yaptığı yorumlara tepki göstermiş ve Trump'ın "Britanya'nın iç siyasetine burnunu soktuğunu" söylemişti.

 

donald trump ingiltere afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Khan ise, Trump'ın altı bezli bir bebek olarak tasvir eden dev "Bebek Trump'ın Londra semalarında süzülmesine izin vermişti.

Trump ABD başkanlık uçağı Air Force One ile TSİ 11.00 sularında Londra'ya indi. Uçaktan eşi Melania Trump ile inen ABD Başkanı'nı Britanya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ve ABD'nin Britanya büyükelçisi Woody Johnson karşıladı. Trump, ilerleyen saatlerde Kraliçe II. Elizabeth ile görüşecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU