Yusuf Günay: Fikret Orman istifa etmeli

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Yusuf Günay, GSTV'ye yaptığı açıklamalarda, Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman'ı eleştirdi

Yusuf Günay / Fotoğraf: AA

Galatasaray'da 2. Başkan Yusuf Günay, Fikret Orman'ın açıklamalarına cevap vererek, "Fikret Orman konuşmalarına dikkat etmeli. Kabul edilebilir bir açıklama değil ve camiamızdan özür dilemeli" dedi. 

GSTV'ye konuşan Günay, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yaptığı, "Son 2 lig şampiyonunu hakemler belirledi. Rizespor-Galatasaray, Galatasaray-Beşiktaş maçları Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir" açıklamalarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş büyük kulüpler ve başkanları sorumlulukla hareket etmeli. Fikret Orman aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı. Konuşmalarına dikkat etmeli. Kabul edilebilir bir açıklama değil ve camiamızdan özür dilemeli. Ayrıca Galatasaray'ın Kulüpler Birliği'ne güvenini sarstı, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmesi gerekir. VAR'sız dönemde en son şampiyon bizdik, VAR'ın ilk yılında da Galatasaray'ın şampiyon olması bir şeyler göstermiyor mu? VAR'lı da, VAR'sız da Galatasaray şampiyon. Biz 8 puan gerideyken hakemler hiç konuşulmadı, o zaman neden bu şikayetler yapılmıyordu?" 

"İnsanlar uyardı ama biz ihtimal vermedik"

Galatasaray Genel Kurulu'nda ibra edilmemeleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Günay, "İnsanlar olabilir diye uyarıyordu ama biz ihtimal vermek istemedik. Arka odada sessiz şekilde oturuyoruz, Abdurrahim bey; beyler önümüzdeki hafta borçsuzluk belgesi almak için 74 milyona ihtiyacımız var dedi, sanki böyle bir dert yok. Abdurrahim Albayrak Galatasaray için son derece önemli. Kime nasip olur, 6 kez gel, 6 kez şampiyon ol. Bizim bütçemizde devlet bütçesinden daha fazla disiplin var, aşılamaz. Biz kar ettiysek, tüm kurallara uyduğumuz için kar ettik" şeklinde konuştu. 

Galatasaray'ın Türkiye'de kar eden tek kulüp olduğunu iddia eden Günay, şunları söyledi:

 "Türkiye'de bütün kulüpler zarar ederken, Galatasaray'ın 3. çeyreği 82 milyon Euro kar ile kapatması, yönetimin bu konudaki gayretinin sonucu. Şampiyonlar Ligi'ne katılıp da zarar ettiğimiz çok sezon oldu. Bu kar bilançoda oynamayla olmuştur diyen büyüklerimize çok üzüldük. Biz 2 bin 525 kişinin oyuyla yönetime geldik, bu oyların bize verdiği yetki ve sorumluluğu, Galatasaray lehine kullanmaya devam edeceğiz." 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU