Hıncal Uluç: Deniz Hocam ve Zülfü…

“Zülfü, ‘Deniz Baykal, Alevileri ve Kürtleri sevmez’ demiş. Bence iftira etmiş, neden bilmem. Bu sözlerini eleştirenler de ‘Zülfü parayı sever’ dediler. Sever gerçekten"

Fotoğraf: Twitter

Sabah yazarı Hıncal Uluç, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Kürtleri, Alevileri ve ezilenleri sevmediğini” iddia eden sanatçı Zülfü Livaneli’ye tepki gösterdi.

Uluç, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Deniz Baykal ile olan ilişkisini şu satırlarla anlattı:

Deniz Baykal, Mekteb-i Mülkiye'de hocamızdı. Asistan. Odası spor salonunun balkon katındaydı. Biz, Ahmet kuzenle (Kışlalı) her öğleden sonra basket oynardık. Deniz Hoca da arada sırada iner aramıza karışırdı. "Hoca/arkadaş" karışık bir yakınlığımız vardı. Sonra "gazeteci/siyasetçi" daha da yakın olduk..

Deniz Hoca'nın Kürtleri ve Alevileri sevmeme gibi bir ırkçı düşüncesi olduğunu ne gördüm, ne duydum, ne hissettim. Sınıfımızda da, birlikte basket oynadıklarımızda da Kürtler de vardı, Aleviler de, başka inançlar ve etnik guruplardan gelenler de.. Birine ayrımcılık yapmadı. Yapsa, CHP'nin başında olduğu bunca yıl, rakip partilerden biri çıkıp bunu oy konusu yapmaz mıydı?.

“Zülfü'ye gelince.. O da çok sevdiğim arkadaşımdır.. Sürgünde yaşadığı 12 Eylül sonrası yıllarda hem de, onu savundum, millet adını anmaya korkarken, Erkekçe dergimde” diye devam eden Uluç, şu ifadeleri kullandı:

Geldikten sonra konserlerini kaçırmadım. Sabah'ta köşe yazarı olarak buluştuk.. Daha da yakınlaştık.. Hele o ünlü Ankara Hipodrom konserinde, şarkıları ile yüz binlerce insanı nasıl peşine taktığını gözlerimle gördüm.. Sonra bir gün, şaşkınlık içinde, paraya nasıl değer verdiğini de gördüm. Amacı Sabah'ı yıkmak olan bir darbe ile başta Zülfü, en iyi yazarlara akıllara seza transfer ücreti ve maaşlarla iş teklif ettiler. Genel Yayın Müdürümüz Zafer Mutlu'nun hem de aile dostu Zülfü ilk giden oldu. Ben her zaman olduğu gibi, Sabah'ta kaldım..

Zafer'in odama adeta gözyaşları ile gelip "En yakınım Zülfü bile giderken, sen terk etmedin" deyişini unutamam.. Meslek onurumdur. Özet.. Zülfü, "Deniz Baykal, Alevileri ve Kürtleri sevmez" demiş.. Bence iftira etmiş, neden bilmem.. Zülfü'nün bu sözlerini eleştirenler de "Zülfü parayı sever" dediler.. Sever gerçekten..

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU