"Çocuk dostu" diye satılan oyuncağın, yabancı dilde kokain ve intiharla ilgili rap yaptığı ortaya çıktı

Olay, Tayvan'da Polonyalı bir annenin markete gitmesiyle ortaya çıktı

Oyuncak Tayvan'da hala satışta (NovaShop365)

Tayvan'da "çocuk dostu" diye satılan kaktüs görünümlü oyuncağın, Cypis adlı Polonyalı rapçinin kokain ve intihar temalı şarkısını söylediği ortaya çıktı.

Taiwan News'in bugün geçtiği habere göre oyuncağın üreticisi, kaktüsün çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştireceğini öne sürüyor. İnternette bebek ürünleri satan bir siteyse dans eden oyuncağın yeni yürümeye başlayan çocuklara iyi geleceğini iddia ediyor.

 

 

Birleşik Krallık merkezli haber sitesi Ladbible da bir alışveriş sitesinin oyuncağı "Eğlenceli ve sevimli kaktüs hem dans edebiliyor hem de şarkı söyleyebiliyor" diye tanıttığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Taichung şehrinde yaşayan Polonyalı bir annenin markete gitmesiyle oyuncakla ilgili sıradışı gerçek öğrenildi. Zira adı açıklanmayan kadın, kaktüsün aslında Lehçe epey küfrettiğini, kokainden ve intihardan bahsettiğini fark etti.

Anne, başkent Taipei'de yaşayan Polonyalı arkadaşı Ela Sobczak'a pelüş oyuncaktan bahsetti. Sobczak da durumu Taiwan News'la temasa geçti ve durumu anlattı. Sobczak, "Şarkı çocuklar için kesinlikle uygun değil" dedi.

Ladbible, "Gdzie jest biały węgorz?" (Beyaz müren balığı nerede?) adlı şarkıda "Kafamdaki tek şey 5 gram kokain" gibi sözlerin geçtiğini kaydetti. Şarkı YouTube'da yaklaşık 30 milyon kez görüntülendi.

 

Independent Türkçe, Taiwan News, Ladbible

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU