Arap Birliği Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Yahudi yerleşimciler Kudüs Günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya girmek istemiş, o sırada itikafta bulunan Müslümanlar buna karşı çıkmıştı

Plastik mermi ve biber gazı kullanan İsrail polisine karşı Filistinliler taş ve sandalyelerle karşılık verdi / Fotoğraf: Twitter

Merkezi Kahire’de bulunan Arap Birliği’nden yapılan açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın yapmasının İsrail’in Yahudileştirme planını tekrar ortaya çıkardığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası kamuoyuna ve örgütlere seslenen Arap Birliği Filistin ve İşgal Edilen Arap Toprakları Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Said Ali, Kudüs'e ve kutsal bölgelere karşı yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmek için hızlı hareket etmeye ve sessiz kalmamaya davet etti.

Ali, İsrail’i uluslararası hukuka ve uluslararası kararlara uyması için çok geç olmadan zorlayıcı yaptırımların gündeme getirilmesini talep etti. Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Açıklamada şöyle dendi:

“Yaklaşık 1200 Yahudi yerleşimcinin İsrail özel kuvvetleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi, plastik mermi, sis bombası kullanılması, itikaftaki Müslümanların darp edilmesi İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Yahudileştirme projesini tekrar ortaya çıkarıyor”

Dün İsrail polisi, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, ibadet etmekte olan Filistinlileri alandan uzaklaştırmak istedi. Polis, Aksa'daki Müslümanlara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi attı.

 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, yazılı açıklama yaparak İsrail polisinin Aksa muhafızlarından Halil et-Terhune’yi darp ettiğini öne sürdü.

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise camideki Müslümanların Yahudi ziyaretçilere karşı barikat kurduğu, bu barikatları dağıtan polislerine taş ve sandalye attığı belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU