Google, iPhone uygulamalarından birine pinball oyunu saklamış

Küçük sürpriz yumurta iPhone'lardaki Google uygulamasında bulunuyor

(AFP)

Google, iPhone uygulamalarından birinin içine gizli bir pinball oyunu saklamış.

iPhone'daki "Google" uygulamasına gizlenen zaman öldürmelik kol oynatmalı oyun, uygulamanın Sekmeler kısmında bulunabilir. Bu yalnızca iOS sürümünde mevcut çünkü uygulamanın Android'deki muadilinde "Sekmeler" kısmı bulunmuyor.

Kullanıcılar uygulamanın en güncel sürümüne sahipse, Sekmeler kısmına girdikten bir süre sonra ekranın altından yarım daire, kare ve küre gibi çok renkli şekiller çıkıyor.
 


Sonra yukarı kaydırınca da sağ üstte bir puan sayacı ve altta iki kolla pinball oyunu başlıyor. Kullanıcılar oyunda ilerledikçe birden fazla top beliriyor, yeni seviyeler açılıyor ve bu böyle devam ediyor.

Elbette bu, Google'ın ürünlerinde sakladığı tek sürpriz yumurta değil. Arama devinin en iyi ekleri içinde internet bağlantısı olmadığında Google'ın tarayıcısı Chrome'da aktif hale gelen ve sonsuza kadar koşan meşhur dinozor var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google Haritalar'ı oynanabilir bir oyuna dönüştüren gizli bir Pac-Man de mevcut.

Ayrıca, StarCraft serisinden doğan ve Zergs adında çok hızlı çoğalabilen bir ırkın büyük bir saldırısını anlatan bir "Zerg rush" oyunu da var.

Bu ifadeyi Google'da aradığınızda bütün arama sonuçlarını yemeden önce hemen tıklayarak yok etmeniz gereken koca bir O sürüsüyle karşılaşıyorsunuz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU