İstanbul adayları birlikte programa çıkacak mı? Binali Yıldırım: CHP ile temasa geçilecek, altyapı hazırlanacak

AK Parti'nin İBB Başkanı adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile TV programına çıkmak için bayramdan sonra CHP ile temasa geçileceğini söyledi

Binali Yıldırım NTV ve Star TV ortak yayınına katıldı.

Yıldırım'ın açıklamalarından önemli bölümler: 

“Seçimlerin yenilenme kararı ile ilgili vatandaşların ilk günlerde biraz kafası karışıktı ama konuşup meseleyi izah ettikçe kuşkunun ortadan kalktığını gördük. Şu anda bence bu sokağın gündeminde değil. Sokak artık adaylardan ziyade projeleri bekliyor.”

“Bu benim 15ya da 16. seçimim bugüne kadar anketlere göre kampanya yürütmedim. Anketler artık yönlendirme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Manipülasyon yaparak bir yola kanalize etmek bana çok doğru gelmiyor.”

“Şunu net ortaya koymamız gerekiyor; ortada sonuçlanmış bir seçim yok. Kazanan ve kaybeden belirlenemediği için yenilenen bir seçimden bahsediyoruz. Biz bir usulsüzlük olduğu kanaatine vardık. İtiraz ettik sayılınca birdenbire aradaki fark azaldı. Daha çok kuşkulandık. Yeniden sayımda oy kazanımı varsa dengeli olması gerekir. Fakat böyle olmadı. Ben sürekli oy kazanıyorum, o da 10 tanede bir tane kazanıyor. Bu normal bir şey mi? Çalınan bir oy yok ise yeniden sayımda bu oylar nasıl geri geldi? Yüzde 10’da fark yarıdan aza düşerse bir yüzde 10 daha saysa sonuç lehimize değişecek geriye kalan yüzde 80 sayılsa açık ara fark olacak.”

"Bu mağduriyeti yapan kim? Seçim Kurulu. İlçe Seçim Kurulları işlerini düzgün yapmadılar. En masum şekilde bunu söylüyorum. Böyle değil. Organize bir kötülük var. Ama ben onu daha insaflı bir şekilde ifade ediyorum. Ben o kadarcık saymada çöpe atılan 16 bin oyu kurtardım."

"YSK ne diyor? Bu işi yapanlar hakkında soruşturma başlatılsın. Neye yarar kardeşim? Bir seçimin yenilenmesi kolay bir şey mi? Aslında kendini de ele veriyor; biz bu işi beceremedik, onun için sorumlular soruşturulsun, cezalandırılsın. Bir de karşı oy yazanlar var biliyorsun, o da tam evlere şenlik. Ne diyor? Efendim diyor, 2 Mart'ta itiraz vardı, etmediniz. Dolayısıyla kanunusuz atama bir sebep olamaz. Doğru ama diğer yandan doğru olan bir şey daha var. Ben diyorum ki kardeşim kimi görevlendirdin, bir bakayım. Yasak, veremem diyor. Müneccim miyim ben orada kimi görevlendirdi? Bilmeden nasıl itiraz edeceğim? Bu da kendi içinde yaman bir çelişki. Şimdi o hatadan da döndüler. Bundan sonra benim görüşüm yeni seçimde çok büyük problem çıkmayacak. Çünkü hatalar düzeltildi. Partiler bundan ciddi anlamda ders aldılar ve gözlerini dört değil sekiz açacaklar, vatandaşların verdiği oylara sahip çıkacaklar"

"Karşılıklı yayına çıkmak konusunda biz prensipte tamam dedik, kampanyadan sorumlu arkadaşlarımız bayramdan sonra CHP ile temasa geçecek altyapısı hazırlanacak."

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU