Bağırsak ameliyatı olan Papa Franciscus 7 gün hastanede kalacak

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde operasyon geçiren Papa'nın durumuna ilişkin bilgi verdi

Papa Franciscus, 4 Temmuz akşamı divertiküler stenoz nedeniyle sol hemikolektomi operasyonu geçirdi ve yaklaşık 3 saat sürdü / Fotoğraf: AA

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un geçirdiği kalın bağırsak ameliyatının ardından sağlık durumunun iyi olduğu ve yaklaşık 7 gün süresince hastanede kalacağı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde operasyon geçiren Papa'nın durumuna ilişkin bilgi verdi.

Bruni, yazılı açıklamasında, "Papa Franciscus'un durumu iyi ve kendiliğinden nefes alıp verebiliyor. 4 Temmuz akşamı, divertiküler stenoz nedeniyle sol hemikolektomi operasyonu geçirdi ve yaklaşık 3 saat sürdü. Komplikasyonlar olmazsa yaklaşık 7 gün hastanede kalması öngörülüyor" ifadesini kullandı.

Bruni, dün gece yaptığı yazılı açıklamada da Papa Franciscus'un ameliyatının başarılı geçtiğini ve 84 yaşındaki ruhani liderin operasyona iyi yanıt verdiğini belirtmişti.

İtalya Başbakanı Draghi'den mesaj

Bu arada, İtalya Başbakanı Mario Draghi de ruhani lidere "geçmiş olsun" mesajı gönderdi.

Diğer yandan, Papa'nın operasyon geçirdiği haberinin ardından Gemelli hastanesi önünde İtalyan ve yabancı basın mensuplarının görüntü almak için hastane önünde toplandığı görüldü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU