ABD'de protestocuların videoya çektiği polis, görüntüler YouTube'a düşmesin diye Taylor Swift çaldı

Sansür girişimi geri teperken olay şimdi polis teşkilatı tarafından inceleniyor

ABD'de bir polis, videosunun internete yüklenmesini engellemek için Taylor Swift çaldı (Twitter / APTP)

Protestocularla yüzleşmesinin kayda alınıp YouTube'da yayımlamasına engel olmak isteyen bir Kaliforniya polis memuru, telefonundan Taylor Swift şarkısı çaldı.

Videoda kimliği Çavuş Shelby olarak tanımlanan polis memuru, bir adliye binasının dışında açılan pankart nedeniyle göstericilerle karşı karşıya geldi. Polis, protestocular tarafından kaydedilen görüntülerinde telif hakkı sorunu yaşanması için şarkıcının meşhur Blank Space şarkısını çalmaya başladı.

Çavuş Shelby, Kaliforniya eyaletindeki Alameda County'de yer alan adliye binası önünde Anti Polis Terörü Projesi (APTP) aktivistlerine, "İstediğinizi kaydedin, biliyorum bu YouTube'a yüklenemez" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak videonun Twitter'da 772 bin ve YouTube'da 180 bin 500 kereden fazla izlenmesiyle birlikte memurun çabası geri tepmişe benziyor.

Video paylaşım devi YouTube, kullanıcıların hak sahibi olmadıkları müzik parçalarının yer aldığı içerikleri "gerekli izinler olmaksızın" yüklemesine müsaade etmiyor.

Şirketin "İçerik Kimliği" (Content ID) sistemi, bazı durumlarda başka bir videoyla örtüşen video yüklemelerini otomatik olarak engelleyebiliyor. Görünüşe göre memur da böyle bir şey olabileceğini düşünmüştü.
 


Geçen yıl bir Walmart mağazasında siyahi bir adamı vurmakla suçlanan polis memurunun ön duruşması sırasında adliye binası dışında gerçekleşen hadise, APTP'nin Twitter hesabında "Kamu kaynaklarının MUAZZAM israfı" olarak nitelendirildi.

Alameda County Şerif Bürosu'ndaki üsleri de polis memurunun hareketinden pek memnun değildi.

Şerif Bürosu sözcüsü Çavuş Ray Kelly, "Memur kendince uyanık olmaya çalışıyordu, bu da biraz geri tepti. Sansürlemek yerine videoyu viral hale getirdi" dedi.

Biz de insanız ve kendimizi ana kaptırıveriyoruz. Ancak halk bizim böyle anlarda kendimizi kaybetmememizi bekliyor. Yani bu, bir daha yaşanmayacağına emin olduğum bir durum.

Memur görevine devam ederken, olay araştırılmak üzere içişleri birimine sevk edildi.

Çavuş Kelly, halkın Şerif Bürosu adına çalışan memurları kaydetmesinde yasal olarak sakınca bulunmadığını da sözlerine ekledi.

The Independent yorum almak için YouTube'la irtibata geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU