Prens George neden takım giydi? Geleceğin kralının forma giymesine izin verin

Ama küçük George, son 60 yıldır İngiltere'nin küçük yaştaki taraftarlarının maruz kaldığı olağan aşağılanma törenini yaşamadı

Cambridge Dükü Prens William, Cambridge Prensi George ve Cambridge Düşesi Catherine, İngiltere'nin Almanya'ya attığı birinci golü kutlarken (AFP)

Wembley Stadyumu'nda God Save The Queen (Tanrı Kraliçeyi Korusun, Büyük Britanya milli marşı -ed.n.) şevkle söylenirken, Prens George'un babasına bir miktar şaşkınlıkla baktığını fark ettim.

Binlerce yurttaş, toplanan Almanları yenmek ve zarif büyük büyükannesini muzaffer, mutlu ve şanlı hale getirmek için hayatlarını vermeye and içiyordu, onu suçlamıyorum.

Aslında stadyumda kraliyet figürlerine daha çok benzeyenler Raheem Sterling ve Harry Kane'di ama bence Majesteleri Kraliçe, Gareth'ın oğlanlarının Almanların kurnaz numaralarını boşa çıkarmasından memnun olurdu. Müller'in de şansı biraz kötü gitti (gülmekten ağlayan emoji).

Ama zavallı çocuk. Birisi onu büyümüş de küçülmüş gibi giydirmenin iyi bir fikir olacağını ve çok şık görüneceğini düşündü, bir nebzeye kadar da haklıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ismarlama bir takım, Jermyn Street gömleği, Futbol Federasyonu'nun çapraz çizgili kravatı, parlak minyatür Oxford ayakkabılar. Aston Villa (yani Grealish kültü) taraftarı babasına bakan küçük Georgie, sanki Kensington Sarayı'ndaki biri onu fotokopi makinesine atıp "küçült" düğmesine basmış gibi Cambridge Dükü'nün "ufalmış" haline benziyordu.

Tabii saçı dışında. Yedi yaşındaki bu çocuk, üç aslanlı formayı giyip yüzünü biraz boyasaydı ve VIP ızgaradan bir hamburgeri mideye indirse kesinlikle daha mutlu olurdu ama hayat işte.

Sanki bir Arthur efsanesindeymiş gibi İngiltere, yaklaşık 70 dakika sonra uyandı. Böylece küçük George, son 60 yıldır İngiltere'nin küçük yaştaki taraftarlarının maruz kaldığı olağan aşağılanma törenini yaşamadı ve İngiltere'nin 1966'dan beri Wembley'de Almanya karşısındaki ilk galibiyetinin tadını çıkarabildi.

Wembley'deki bir önceki galibiyeti görenlerin çoğu hayatta değil ama George her zaman büyük büyükannesine İngiltere'nin büyük bir kupayı kaldırdığını görmenin nasıl bir his olduğunu sorabilir. Belki George, futbol nihayet eve döndüğünde hâlâ buralarda olur. Belki de o kadar uzun süre beklemesi gerekmeyecek…



Sean O'Grady'nin makalesinin tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir: Prens George neden takım giydi? Geleceğin kralının üç aslanlı formayı giymesine izin verin

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU