Nijerya'da vitrin mankenlerine şeriat yasağı

Mankenlerin terzilerde, butiklerde ve mağazalarda kullanılmasının "İslam'a uygun olmadığı" savunuldu

Kano, ülkede şeriat hukukunun uygulandığı 12 eyaletten biri (Unsplash)

Nijerya'nın en büyük eyaletlerinden Kano'da vitrin mankenlerinin kullanılması yasaklandı.

Eyaletteki şeriat polisi Hizbah'ın başındaki isim Ustaz Harun Muhammad Sani Ibn Sina, çarşamba günü yaptığı açıklamada terzilerde, butiklerde ve mağazalarda mankenlerin kullanılmasının İslami öğretilerle uyuşmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurallara uymayanların cezalandırılacağını belirten Ibn Sina, uygulamanın takibi ve denetimi için eyaleti 5 alana böldüklerini belirtti.

Buna göre görevliler bu alanlarda yasağın uygulanıp uygulanmadığını yakından takip edecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hizbah mağazalarda, ticari ve özel mülklerde ve diğer kamuya açık alanlarda mankenlerin kullanımını yasaklıyor. Mankenlerin kullanımı İslami öğretileri ihlal ettiği gibi halkta bazı kesimlerin ahlakdışı düşüncelere sürüklenmesine neden oluyor. Tüm bunlar İslam'a uymuyor.

Hizbah, kontrolünün bulunduğu bölgelerde uyguladığı katı kurallarla biliniyor.

Yetkililer geçen yıl kasımda eyaletteki yaklaşık 2 milyon şişe birayı piyasadan toplatmıştı. Bunun yanı sıra bazı eylatlerde farklı saç kesimleri, düşük bel pantolon ve DJ'lerin etkinliklerde müzik çalması yasaklanmıştı.

Ayrıca Hizbah ticari motosikletlerde ve üç tekerli araçlarda aynı anda iki kadının bulunmasını da yasaklamıştı. Yetkililer üç tekerli taşıtların bazılarını da kullanıcıların üzerlerine yapıştırdığı farklı etiket ve fotoğraflar nedeniyle toplatmıştı.



Independent Türkçe, Sahara Reporters, Nile Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU