Elon Musk insanların Mars'ta yaşaması için Kerbal Space Program isimli oyundan yardım istedi

(AFP)

Elon Musk, insanları Mars'a götürmek ve "yaşamı çok gezegenli kılmak" için bir video oyunundan yardım istedi.

Musk, kullanıcılara sanal bir güneş sistemi etrafında uzay aracı tasarlayıp uçurma olanağı tanıyan bir oyun olan Kerbal Space Program'ın yaratıcılarının SpaceX'in neyi "yanlış yaptığı" hakkında fikri olabileceğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, şirketin Mars ve diğer gezegenleri kolonileştirme planlarında karşılaştığı en büyük sorunun uzay aracını gezegenin yüzeyine indirmenin yüksek maliyeti olduğunu belirtti.

Ve insanları oraya götürmek için oyun topluluğunun verebileceği her türlü tavsiyeye açık olduğunu söyledi.

Video oyunla ilgili tweet'ler, Musk için Dogecoin'le ilgili şakalar yaptığı ve böylece kripto para biriminin değerinin artmasına yardım ettiği tweet'lerle dolu yoğun bir sabahın parçasıydı.
 


Bu haber yayımlandığında, yayıncı Private Division tarafından işletilen Kerbal Space Program hesabının ardındakiler Musk'ın talebine yanıt vermemişti.

SpaceX ve Tesla patronu Kerbal Space Program'ı takdir ettiğini yıllardır belirtiyor. 2015'te Reddit'teki bir "Bana Her Şeyi Sor" oturumunda oyunun “harika” olduğunu söylemişti.

Kerbal Space Program da geçmişte ilişkiyi kabul etmiş ve hatta benzer bir yardım istemişti. 2019'da Musk yaklaşmakta olan devam oyununa dair heyecanını dile getirdiğinde oyunun geliştiricileri, SpaceX gerçek hayattan oyuna dahil edilecek teknoloji örnekleri sunabilirse bunun faydalı olacağını söylemişti.


Musk defalarca SpaceX'in amacının yaşamı çok gezegenli hale getirmek ve Ay'da yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi. SpaceX bu amaç doğrultusunda daha büyük ve daha etkili roketler inşa etmek de dahil bir dizi çalışma yürütüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU