40 yılda 93 kadını öldüren seri katilin 2 kurbanı daha olduğu ortaya çıktı

Savcı O’Malley: Samuel Little’da var olan saf kötülüğü tarif edecek söz yok

93 kadının cinayetinden sorumlu seri katil Samuel Little tüm kurbanlarını hatırladığını söylüyor / Fotoğraf: AFP

ABD’de 40 yıl içinde 93 kadını öldürdüğünü itiraf eden seri katil Samuel Little’ın 2 kadın cinayetinden daha sorumlu olduğu belirlendi.

Little, 3’ü Kaliforniya’da, biri Teksas’ta olmak üzere 4 kadın cinayetinden hali hazırda müebbet hapis cezası almış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seri katil, 1984’te 21 yaşındaki Mary Jo Peyton ve 1991’de 32 yaşındaki Rose Evans’ı öldürmekle de suçlanıyor. Her iki cinayetin de Ohio eyaletinin Cleveland şehrinde işlendiği belirtiliyor.

FBI ajanları, 78 yaşındaki Little’ın itiraf ettiği diğer cinayetlere ilişkin dosyaların yarısından fazlasını kapadı. Ancak Little hali hazırda müebbet hapis cezası almış olduğundan bu cinayetlerin çoğu için ceza alması beklenmiyor.

Cleveland’te işlenen cinayetlere bakan savcı Michael O’Malley, “Samuel Little’da var olan saf kötülüğü tarif edecek söz yok” dedi.

Seri katilin bir zamanlar ambulans görevlisi ve mezarlık işçisi olarak çalıştığını belirten O’Malley, Cleveland'teki cinayetlerden birinin terk edilmiş bir fabrikada, diğerininse terk edilmiş bir mülkte işlendiğini söyledi.

FBI ajanları, 1970’ten bu yana 9 eyalette özellikle “fuhuş yapan ve uyuşturucu bağımlısı olan savunmasız kadınları” hedef alen Little’ın, tüm kurbanlarını hatırlayabildiğini söylemişti.

Little, rastgele yapılan bir DNA testi sonucu 2013’te Kaliforniya’da işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğunun anlaşılmasıyla yakalanmış, 2014’te 3 cinayetten suçlu bulunduktan kısa bir süre sonra 90 cinayet daha işlediğini itiraf etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU