Hindistan birbirlerine benzeyen güzellerin finale kalmasını konuşuyor

Twitter kullanıcıları, yarışma jürisini, Avrupa merkezli güzellik standartlarını takip etmekle suçladı

Fotoğraf: The Independent

Hindistan'da Miss India güzellik yarışmasının jürisi, birbirine tıpatıp benzeyen benzer ten rengindeki katılımcıları finale çıkarmakla suçlanıyor.

Times of India gazetesi, finale kalan 30 yarışmacının vesikalık fotoğraflarını yayımladı. Bu görüntüyü paylaşan Twitter kullanıcıları kadınların benzerliğini sorgularken, bazıları da jüri heyetini, “aynı saç” ve “aynı ten rengi”ne sahip yarışmacıları seçmekle itham etti.

Yeni Delhi’den bir kullanıcı yaptığı paylaşıma, “Miss India yarışmacıları. Hepsi de aynı saç ve aynı ten rengine sahip. Boylarının ve yaşamsal istatistiklerinin de benzer olduğunu tahmin ediyorum. Bu ‘çeşitli’ bir ülke olan Hindistan için çok fazla” ifadesini ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir diğer kullanıcı da “Bu fotoğrafta yanlış olan nedir?” diye sordu.

Başka bir kişi, ABD’deki güzellik yarışmasında bile daha çeşitli katılımcıların olduğunu belirtirken, bir diğeri de Miss India gibi yarışmaların, kadınlarda açık tenin ideal olduğunu işaret eden “Avrupa merkezli güzellik standartları”nı takip ettiğini savundu.

2018’de aynı yarışmada finale kalan Anshika Singh ise yaşadığı benzer deneyimi Twitter’da paylaşırken, “Geçen yıl ülke finalistleri arasındaydım ve yarışmayı kazanan kişi, içimizde ten rengi en açık olandı” ifadesini kullandı.

 

 

Geçen yıl gerçekleşen yarışmada “klonlar” şeklinde tanımladığı katılımcıların fotoğrafını paylaşan bir kişi de, “O zamandan kalan tweetim hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Gelecek tam burada. Hepimiz klon olacağız ve birbirimizin fotokopisi gibi görüneceğiz” dedi.

Yarışmanın hazırlık ekibinden Shamita Singha ise BBC’ye yaptığı açıklamada, fotoğraflara gazetede yayımlanırken müdahale edildiğini ve “gerçek fotoğraflarda ten renginin farklı olduğunu” iddia etti.

Cilt rengini açma, dünya genelinde uzun süredir tartışılan bir konu. Haziran 2017’de yayımlanan bir rapora göre, bu iş için harcanan paranın 2024 itibarıyla 3 kat artarak 31,2 milyar dolara (yaklaşık 182 milyar TL) ulaşması öngörülüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/women

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU