Lady Gaga ikonik kostümleri için Las Vegas’ta sergi açtı

Sergilenen kostümler arasında meşhur “etten elbise” de var

Lady Gaga’nın kendisiyle özdeşleşen en uçuk ve efsanevi kostümlerini sergilediği “Haus of Gaga” sergisi Las Vegas’ta kapılarını açtı.

Ziyaretçiler, sergide şarkıcının son 10 yıl içinde giydiği en ikonik kostümleri yakından görme fırsatı yakalayacak. Sergi kapsamında kıyafet ve aksesuarlardan oluşan 40 parça sergilenecek.

 

lady-gaga -1.jpg
Lady Gaga 2010 Grammy Ödül Töreni'nde / Fotoğraf: The Independent

 

Bunların arasında Lady Gaga’nın 2010 MTV Video Müzik Ödülleri’nde giydiği meşhur “etten elbisesi”, 2010 Grammy Ödül Töreni’nde giydiği Armani Prive kıyafeti ve 2017 Super Bowl’da sahne alırken giydiği gümüş rengi Versace elbisesi de bulunuyor.

Lady Gaga’nın son olarak Met Gala’da giydiği 4 katlı Brandon Maxwell imzalı elbisesi de sergilenen parçalar arasında yer alıyor.

 

lady gaga - 2.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Serginin küratörlüğünü, şarkıcının sürekli gelişen ve trend belirleyici tarzından sorumlu ekip olan Haus of Gaga’nın kreatif direktörü Nicola Formichetti üstleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sergiyle ilgili Vogue’a konuşan Formichetti, “Hep bunun gibi bir şey yapmak ve tüm kıyafetler, ayakkabılar, maskeler ve perukların tek bir yerde bir arada bulunabileceği bir alan yaratıp hayranların beğenisine sunmak istedik” dedi.

Formichetti, serginin hazırlık sürecinde Lady Gaga hayranlarından hangi kostümleri sergide görmek istediklerine dair görüş aldığını da sözlerine ekledi.

 

lady-gaga - 3.png
Fotoğraf: The Independent

 

Öte yandan serginin açılışına katılan Lady Gaga, sergi alanındaki bir duvara, “Cesur ol. Kendini sev.” yazarak imzasını attı. 

Las Vegas'taki Park MGM'de kalıcı olacak The Haus of Gaga sergisi, her gün 12:00 ila 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion
     
Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU