Feyzioğlu, Erdoğan'ın avukatlara yeşil pasaport açıklamasına neden sevindiğini anlattı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Twitter'dan açıklama yaptı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni açıkladığı toplantıdaki alkışlarıyla tartışma konusu olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Feyzioğlu, Erdoğan'ın "Avukatlara yeşil pasaport verilecek" sözleri üzerine ellerini kaldırarak alkışlamıştı. 

Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Feyzioğlu neden sevindiğini "Bir Birlik Başkanı veya Baro Başkanı neye sevinir? Vatandaşlarımız için ifade özgürlüğünün güvence altına alınacak olmasından.... Meslektaşlarının özlük haklarıyla ilgili olumlu gelişmelerin bir yol haritasına bağlanmasından" ifadeleriyle açıkladı.
 

TBB Başkanı Feyzioğlu, 9 başlıkla açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni "Türkiye ittifakının en önemli yol haritası" olarak nitelendirmiş. "Artık Avrupa'nın bizi kıskanacağı bir yargı düzeni istiyoruz” demişti:

"En önemli konulardan birisi ifade özgürlüğünün güvenceye kavuşturulacağına dair başlık. Hepimiz açısından, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes açısından bu önemli. Bu, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Türkiye ittifakı' söyleminin de altını dolduran bir husus. Ben bugün açıklanan belgeyi sadece reform belgesi olarak görmüyorum."

Yargı reformunda tutuklamalara ilişkin de önemli iyileştirmeler olacağını gördüklerini dile getiren Feyzioğlu, "Bu da kes yapıştır gerekçelerle tutuklama kararı verilmesine bir son verileceği anlamını taşıyor. Bu açıdan önemli" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU