Prens Harry, Kraliyet unvanını bırakamadı: Kızının doğum belgesine "majesteleri" yazdırdı

Basına sızan belgede Meghan Markle'ın herhangi bir unvan kullanmadığı görülüyor

Prens Harry ve Meghan Markle'ın mali desteğin kesilmesinin ardından Prens Charles'tan önemli miktarda yardım aldığı ortaya çıkmıştı (AFP)

Prens Harry'nin Kraliyet ailesinden ayrılmasının ardından Kraliyet unvanlarını bırakmaya karar vermesine rağmen kızının doğum belgesinde kendisini "majesteleri" diye yazdırdığı ortaya çıktı. 

The Sun'ın yayımladığı belgede Prens Harry'nin, "majesteleri" unvanının yanı sıra "Sussex Dükü" ifadesini de kullandığı görülüyor. 

Page Six'in bildirdiğine göreyse 36 yaşındaki Prens Harry ve 38 yaşındaki Meghan Markle'ın geçen yıl ocakta artık "majesteleri" unvanını kullanmayacaklarını söylemesinin ardından yaşanan bu gelişme şaşkınlık yarattı. 

 

1.jpg
Lilibet Diana'nın doğum belgesi (The Sun)

 

Öte yandan Markle'ın formalitelerden kaçınarak kızı Lilibet'in doğum belgesine ismini Rachel Meghan Markle şeklinde yazdırdığı görülüyor. Markle, oğlu Archie'nin doğum belgesinde hem "majesteleri" hem de "Sussex Düşesi" unvanlarını kullanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Prens Harry'nin annesi Prenses Diana'nın 1 Temmuz'daki 60. yaş günü şerefine düzenlenecek tören için Birleşik Krallık'a gitmesi bekleniyor. Sussex Dükü'nün törende ağabeyi Prens William'la bir araya gelmesi bekleniyor. 

Ancak iki kardeşin arasının halihazırda pek de iyi olmadığı iddiaları gündeme gelmişti. Kraliyet ailesine dair yaptığı çalışmalarla tanınan gazeteci Andrew Morton, Prenses Diana'nın eğer yaşasaydı oğulları arasındaki gerginlikten çok mutsuz olacağını söyledi. 

 

Independent Türkçe, The Sun, Page Six, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU