Avukatın etek boyu hakkında tutanak tutturan hakime hapis cezası çıktı

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, davranışı hakaret olarak değerlendirerek, Yoylu'nun 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi

Hakim tarafından etek boyu sorulan ve fotoğrafı çekilmeye çalışılan avukat Tuğçe Çetin nişanlısıyla birlikte gittiği adliyeyede fotoğrafını paylaşıp "Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz" mesajını yazmıştı / Kolaj: Independent Türkçe

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2019'da İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir davada katıldığı duruşmada avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun olması gerekenden kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hâkim Mehmet Yoylu hakkında kararını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daire, davranışı hakaret olarak değerlendirerek, Yoylu'nun 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Hakaret kabul edildi

Sabah gazetesinden Mevlüt Hasgül'ün haberine göre, daire ayrıca Yoylu'nun aynı gün içerisinde başka bir avukata açıkça hakaret etmesini de değerlendirerek, Yoylu'ya "hakaret" suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi.

Eylemleri bir bütün olarak "hakaret" kabul eden daire, Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Yoylu, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemezse cezaları düşecek.

5 ay açıkta kaldıktan sona göreve iade edildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de tepki gösterdiği olay sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), hakim Mehmet Yoylu'yu görevden uzaklaştırmıştı. 5 ay sonra HSK tarafından göreve iade edilen Yoylu, eski görev yerinde değil, Gebze’de görevlendirilmişti.

HSK kararında, “Soruşturmaya konu eylemlerin göreve devama engel teşkil etmediği anlaşıldığından tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına” hükmedildiği belirtilmişti. 

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU