Erdoğan'dan "erken seçim" açıklaması: Seçimlerin tarihi belli, boşuna çabalamayın

Muhalefetin erken seçim çağrılarına tepki gösteren Erdoğan, seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin "Hatay Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına" katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Partinin hedefinin ülkedeki 84 milyon vatandaşının her birinin gönlünü fethetmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Vaktimizi ve enerjimizi sadece bu doğrultudaki çalışmalarımızı daha iyi getirmek için çalışacağız. En önemli görev teşkilatlarımıza düşüyor. Her saldırının hedefinde AK Parti'nin olması boşuna değildir. Türkiye ile AK Parti'nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye'yi seven AK Parti'yi seviyor, Türkiye'den nefret eden bizden de nefret ediyor. Hep dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti teşkilatlarının 2023 seçimlerine hazırlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

Gece gündüz çalışmanızı istiyoruz. Hatay'la birlikte ülkemizin tamamında her haneye mutlaka, tekrar tekrar gireceğiz. Gittiğimiz her yerde güler yüzümüzle kazanmadık gönül bırakmayacağız. Bizde ne olacak? Tevazu... Bize gurur, kibir yakışmaz... Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide, tarımda yaptıklarımızı anlatacağız. Bunların yalandan başka vizyonları yok. Gençlerimizi gelecekleri ve hayalleri konusunda destek sağlayacak tek partinin AK Parti olduğuna ikna edeceğiz. Gezi'de mesele nasıl ağaç değilse, 15 Temmuz'da nasıl mesele Türkiye değilse, bugünkü saldırıların da amacının hakikat arayışı olmadığını milletimize anlatacağız.

"Seçim tarihi belli, boşuna çabalamayın"

Erdoğan, muhalefet partilerinin yaptığı "erken seçim" çağrılarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"Yatıyorlar kalkıyorlar ne diyorlar erken seçim, nereden çıktı bu ya?" diyen Erdoğan, "Seçimin tarihi Haziran 2023. Boşuna çabalamayın" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU