Evli danışmanıyla öpüşürken yakalanan Sağlık Bakanı Hancock, sosyal mesafeyi ihlal ettiği için özür diledi

Birleşik Krallık'ın pandemiden sorumlu ismi, özel hayatına saygı çağrısında bulundu

Bakan ve 43 yaşındaki danışmanı Gina Coladangelo, 6 Haziran'da bir televizyon programından çıktıktan sonra böyle görüntülenmişti (AFP)

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock, pandemiyle mücadele politikalarının dışında bir olayla gündem oldu. Ülkenin önde gelen tabloid gazetelerinden The Sun, yeni yayımladığı ancak geçen ay bakanlıkta çekildiğini belirttiği fotoğrafta 42 yaşındaki Hancock'un danışmanıyla öpüşürken yer aldığını bildirdi. 

Olayla ilgili bugün açıklama yapan Hancock, sosyal mesafe kurallarına işaret etti:

Bu durumda sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğimi kabul ediyorum. İnsanları hayal kırıklığına uğrattım ve üzgünüm. Ülkeyi pandemiden çıkarmak için konsantrasyonumu bozmadım ve bu kişisel meselede ailemin mahremiyetine saygı gösterilirse minnettar olacağım.

Muhalefetteki İşçi Partisi, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep etti. Partinin önde gelen isimlerinden Anneliese Dodds, şu ifadeleri kullandı:

Vergi mükelleflerinin maaş ödediği bir pozisyona kendisinin bizzat atadığı bir danışmanla gizlice ilişki yaşaması, gücün düpedüz istismarını ve apaçık bir çıkar çatışmasını yansıtıyor.

Hancock, 15 yıllık eşi Martha'yla birlikte üç çocuk büyütüyor. 

Sağlık Bakanı'nın öpüşürken fotoğraflandığı danışmanı Gina Coladangelo da kendisi gibi evli.


Independent Türkçe, Reuters, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU