Artık biliyoruz: #FreeBritney hareketi başından beri haklıydı

Spears ifadesinde, "Travma geçirdim. Yalan söyledim, tüm dünyaya iyi ve mutlu olduğumu anlattım" dedi.

Los Angeles County Adliyesi önünde toplanan Britney Spears hayranları ve destekçileri (AFP)

Bu vasilik bana yarardan çok daha fazla zarar veriyor... Bir hayatım olmasını hak ediyorum.

Bunlar, vasiliğine karşı Los Angeles'taki açık duruşmada söz alan Britney Spears'ın ifadeleri. Durumu "suiistimalci" olarak niteleyen Spears, "hikayesini dünyayla paylaşmak" istediğini söyledi.

Vasilerini kastederek "Hayatımı sömürmekte iyi iş çıkardılar" diyen Spears, "Bu yüzden bunun açık bir duruşma olması gerektiğini, söyleyeceklerimi dinlemelerini ve söylemem gerekenleri duymaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Britney hayranlarından oluşan #FreeBritney (Britney'e Özgürlük) grubu yıllardır şarkıcının yanında oldu. Duruşmalarda sıklıkla dışarıda gösteriler tertiplediler. Çarşamba günü de düzinelerce insan "Britney'i hemen özgür bırakın!" yazan dövizlerle yine oradaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spears'ın vasilik hakkında nasıl hissettiğine dair spekülasyonlar yıllardır vardı. Destekçileri muhtemel ipuçları için şarkıcının sosyal medya paylaşımlarını inceliyordu.

Artık bir şey açık: Söz konusu hareket haklıydı. Hareketin kurucularından Megan Radford, BBC'ye "Britney'in gerçeğinin ortada ve artık inkar edilemeyecek olmasından çok müteşekkir" olduğunu söyledi.

Spears, uzaktan alınan ifadesinde, "Travma geçirdim. Yalan söyledim, tüm dünyaya iyi ve mutlu olduğumu anlattım" dedi.

Vasilik, kendi kararlarını kendileri alamayan kişilere yönelik mahkeme tarafından atanan bir vesayet türüne deniyor. Spears'ın durumunda vasilik yetkisi babası Jamie Spears'e verilmişti. Baba Spears, mahkemenin yetkiyi verdiği 2008'den bu yana çoğu zaman şarkıcının mali ve bazı kişisel meselelerinin kontrolünü elinde tuttu.

Britney Spears, babasından bahsederken, "Benim kadar güçlü biri üzerindeki kontrolü, kendi kızını incitme kontrolüne sahip olmayı sevdiği için yüzde 100 bindi" dedi.
 


İfade sonrası Jamie Spears'in avukatlarınca yapılan açıklamada, "Kızının ıstırap çektiğini ve bu kadar çok acı içinde olduğunu görmekten dolayı üzgün... Spears kızını seviyor ve onu çok özlüyor" dendi.

Vasiliğin kapsamına gelince, Britney erkek arkadaşıyla evlenip çocuk sahibi olmak istediğini ancak vasiliğin bunu yapmasına engel olduğunu söyledi. Ayrıca hamile kalmak için rahim içi gebelik önleyici cihazının çıkarılmasına da engel olunduğunu iddia etti.

Davanın yargıcı "cesareti" için şarkıcıya teşekkür ederken, herhangi bir karar verilmedi. Vasiliğin sona ermesine dair herhangi bir karar alınmadan önce muhtemelen uzun bir yasal sürece ihtiyaç duyulacağına inanılıyor.

Fakat Britney'in vasilik hakkında ne hissettiğine dair artık daha fazla şüphe ya da spekülasyon olamaz. Sözleri, olmasını istediği gibi, netti.

Spears'in erkek arkadaşı Sam Asghari'nin de Britney'e Özgürlük tişörtü giydiği bir fotoğrafı Instagram'da paylaşmasıyla #FreeBritney hareketi haklı çıkmış olabilir ama destekçiler muhtemelen sadece şarkıcının söylemesi gerekenleri söyleyebilmesiyle mutlu olacaktır.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU