13 yıllık "cehennem"in ardından ilk kez konuştu… Britney Spears: Babam spirali çıkarmama izin vermiyor

“Sadece hayatımı geri istiyorum 13 yıl oldu ve bu yetti artık. Tek istediğim, bunun sona ermesi için paramın kontrolüne sahip olmak"

Spears'ın hayranları destek için mahkeme salonunun dışında toplandı ve “Britney'e özgürlük” sloganları attı. (Fotoğraf: Reuters)

Ünlü şarkıcı Britney Spears, babasının hayatını ve parasını kontrol ettiği 13 yılın ardından sessizliğini bozdu.

Britney Spears'ın finansal ve kişisel hayatının kontrolü, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından tamamen babası James Parnell Spears'ın kontrolüne geçti. Babası Spears’ın kızının tüm turnelerini, buradan elde ettiği kazançları, evlenip evlenmemesini ve hatta sosyal medyadaki paylaşımlarını dahi kontrol ettiği belirtiliyordu.

Spears, babasının 13 yıldır süren vasiliğine ilişkin davada uzun zaman sonra ilk kez ifade verdi.

Spears uzaktan bağlantı ile katıldığı dünkü davada, babasının kendisine rahim içi araç (spiral) takmasını isteyerek erkek arkadaşıyla evlenmesini veya bebek sahibi olmasını engellemek istediğini, onu psikiyatrik ilaçlara zorlayarak sürekli olarak "sarhoş" hissetmesine neden olduğunu söyledi.

“Doğurmamı istemiyor”

Spears, "Kademeli olarak ilerlemek istiyorum. Evlenip bir bebek sahibi olabilmek istiyorum. Ancak şu anki vasiliğe göre evlenemeyeceğim ya da bebek sahibi olamayacağım söylendi. Yeni bir bebek sahibi olabilmek için spirali çıkarmak istedim, ancak bu sözde ekip doktora gitmeme izin vermiyor çünkü daha fazla doğurmamı istemiyorlar. Yani temel olarak bu sistem bana yarardan çok zarar veriyor. Bir hayatım olmasını hak ediyorum. Hayatım boyunca çalıştım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tüm dünyaya yalan söyledim”

Spears, "Babam, kendi kızına yüzde 100 zarar vermek için sahip olduğu kontrolü sevdi. Yalan söyledim ve tüm dünyaya iyi olduğumu ve mutlu olduğumu söyledim. Bu bir yalandı. Bunu yeterince söylersem, inkar ettiğim için mutlu olabilirim diye düşündüm. Şoktaydım. Travma geçirdim. Ama şimdi ben size doğruyu söylüyorum: Mutlu değilim" dedi.

“Yetti artık”

Spears, şöyle devam etti:

Sadece hayatımı geri istiyorum 13 yıl oldu ve bu yetti artık. Tek istediğim, bunun sona ermesi için paramın kontrolüne sahip olmak. Dürüst olmak gerekirse aileme dava açmak istiyorum. Bunu bu kadar uzun süre içimde tutmamı sağlayarak bana neden bunu yaptıklarını duymak istiyorum. Bunlar kalbim için iyi değil. Çok sinirlendim ve her gün ağlıyorum.

Duruşmada ifade verirken duygularına engel olamayan ve çok hızlı konuştuğu için sık sık hakim tarafından durdurulan Britney Spears, “yaşadıklarının ne derece ağır bir taciz olduğunu yıllardır anlamakta zorlandığını, anladığında ise kendisine kimsenin inanmayacağını düşündüğü için çaresizce suskun kaldığını” söyledi. Spears, insanların kendisine güleceğini düşündüğünü ifade etti.

Vasilik sistemi

Vasilik, artık kendileri için karar veremeyen, genellikle yaşlı ve engelli insanlar için mahkeme tarafından atanan bir koruma türü. Ancak yaşadığı ruhsal sorunlardan sonra albüm yapan, konser veren, dizilerde konuk oyuncu olan Spears'ın davası örnek gösterilerek, bu sürecin kötüye kullanılabileceği savunuluyor.

Ünlülerden destek

Şarkıcı Justin Timberlake, eski sevgilisi Spears için “Onun başına gelenler doğru değil. Hiçbir kadının kendi bedeni hakkında karar vermesi asla kısıtlanmamalı. Hiç kimse HİÇBİR ZAMAN kendi iradesi dışında tutulmamalı ya da uğruna çok çalıştıkları her şeye erişmek için izin istemek zorunda kalmamalı. Eşim Jess ve ben bu süre zarfında Britney'e sevgimizi ve mutlak desteğimizi gönderiyoruz. Mahkemelerin ve ailesinin bunu düzeltmesini ve nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşamasına izin vermesini umuyoruz" açıklaması yaptı.


Oyuncu Mandy Moore da "Kendisini korumaya yönelik bir kurum tarafından maruz kaldığı taciz şaşırtıcı, yürek parçalayıcı ve utanç verici. Cesaretini ve şeffaflığını takdir ediyorum" ifadesini kullandı.

Şarkıcı Halsey, "Tanrı Britney'i kutsasın ve tüm kalbimle, bu tacizci sistemden özgürlüğe kavuşacağını umuyorum. Bunu her şeyden çok hak ediyor. Bugün kendi adına konuşmasına ve cesaretine hayranım" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Mariah Carey de "Seni seviyoruz Britney. Güçlü kal" dedi.

 

CNN Türk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU