Dogecoin'in kurucusu 8 yıl sonra ilk defa kripto para satın aldığını açıkladı

Kripto para birimi yaratıcısı Billy Markus "O zamandan beri fiyatını 7 kez kontrol ettim" dedi

Dogecoin’in fiyatı mayısta zirve yapmıştı fakat 22 Haziran 2021'e kadar değerinin yaklaşık yüzde 75'ini kaybederek çarpıcı bir düşüş kaydetti (Unsplash)

Dogecoin'in kurucu ortağı, piyasa genelindeki büyük fiyat düşüşüne rağmen mimden ilham alan kripto para birimine 8 yıldır ilk defa yatırım yaptığını söyledi.

Billy Markus, Dogecoin'i 2013'te yazılım mühendisi Jackson Palmer'la birlikte aslında Bitcoin ve büyüyen kripto pazarını hedef alarak "şaka amaçlı" geliştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ikisi de ilk varlıklarını para birimini yarattıktan kısa bir süre sonra sattı ve o günden beri geliştirme çabalarında yer almadı. Palmer büyük ölçüde göz önünden uzaklaşmış olsa da Markus, Dogecoin topluluğu içinde faal bir isim olmaya devam ediyor.

Markus salı paylaştığı tweet'te şöyle dedi:

Bir saat önce, bir daha asla kripto (para) satın almayacağıma dair yemin etmemden 8 yıl sonra Dogecoin satın aldım.

O zamandan beri fiyatını 7 kez kontrol ettim. Yüzde 10 kardaydım, şimdi yüzde 3'e düştüm. Her neyse, bu sağlıklı görünüyor.

Markus'un duyurusu, Dogecoin'in 24 saatten kısa sürede 10 sentten (yaklaşık 0,85 TL) fazla değer kaybettiği büyük bir fiyat düşüşünün peşinden geldi. Tweet'ini paylaştığı sırada Dogecoin 0,19 dolar (yaklaşık 1,65 TL) civarında işlem görüyordu.

Daha geçen ay Dogecoin'in değeri 0,70 doları (yaklaşık 6 TL) geçmiş, Elon Musk'ın Saturday Night Live'a katıldığı ve program süresince kripto para birimine birkaç atıfta bulunduğu gün zirve yapmıştı.

Tesla ve SpaceX CEO'su Dogecoin'in "internetin para birimi" olabileceğini iddia ederek ve hatta bir gün Mars'ta kullanılabileceğini öne sürerek Dogecoin'in en önde gelen savunucularından biri oldu.
 


Teknoloji milyarderi daha önce Dogecoin'in ana akım para birimi olmaya uygun hale getirilecek şekilde geliştirilmesi için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini ima etmişti.

Musk, salı günü Dogecoin'in temel geliştiricilerinden Ross Nicoll'un kripto para birimi için yeni bir ücret indirimi kodu hakkındaki tweet'ine yanıt vermişti.

“Bu önemli bir ilerleme” ifadelerini kullanmıştı.
 


Dogecoin'in son çöküşü piyasa genelindeki durumu yansıtıyor fakat Dogecoin'in son 7 günde kaydettiği düşüş önde gelen kripto para birimleri arasında en çarpıcısı oldu.

Geçen hafta bu zamandan beri değerinin üçte birinden fazlası yok oldu fakat yine de yıldan yıla yükselişini sürdürüyor. Temmuz 2020'de bir Dogecoin, bir sentin sadece 10'da ikisi değerindeydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU