İsrail güçleri, Ayrım Duvarı'nı geçmeye çalışan Filistinli çocuğu öldürdü

16 yaşındaki Abdullah Gays, Mescid-i Aksa'da ramazanın son cumasını kılmak için arkadaşıyla birlikte duvarı aşmaya çalışıyordu

Ayrım Duvarı, 40 yaş altı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini engelliyor / Fotoğraf: AA

İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak için İsrail tarafından inşa edilen duvarı geçmeye çalışan iki Filistinliye ateş açması sonucu 16 yaşındaki Abdullah Gays hayatını kaybetti, 21 yaşındaki diğer genç ağır yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyinde duvarı geçmek isteyen biri 16, diğeri 21 yaşındaki iki Filistinliye ateş açtı.

İsrail güçleri tarafından vurulan 16 yaşındaki Abdullah Gays olay yerinde hayatını kaybetti, karnından yaralanan diğer genç hastaneye kaldırdı.

İsrail, Ayrım Duvarı'yla çevrili Batı Şeria'dan 40 yaş altı erkeklerin Kudüs'e girişine izin vermiyor.
 


Ayrım Duvarı'nın Batı Şeria tarafında yaşayan binlerce Filistinli, ramazanın son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıktı.

Batı Şeria'daki Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya gidebilmek için Batı Şeria ile Kudüs arasında bulunan Ayrım Duvarı'ndaki İsrail kontrol noktalarında kuyruklar oluşturdu.

Kadın ve erkekler için ayrı kontrol noktaları kurulurken, Filistinli kadınlardan bazılarının çocuklarını da yanlarında getirdiği görüldü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU