Öztrak: Kara para aklamakla suçlanan bu isimler, nasıl bu kadar kolay Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Auvsturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın bağlantılarına dikkat çekti

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak, "Kara para aklamakla suçlanan tüm bu isimler, nasıl bu kadar kolay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor? Tertemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Kara para aklayan bu yabancılara neden paravan yapılıyor?" diye sordu.

Erken seçim çağrısı: Sandıktan kaçma Erdoğan

Erken seçim çağrısını yineleyen Öztrak, "Milletimiz de, “Yakamızdan düş, Sandıktan kaçma Erdoğan” diyor.  Öyle gözüküyor ki,  Artık Cumhur İttifakı da sonunun yaklaştığını görüyor.O nedenle de şimdi Seçim Yasası’nı değiştirmeye hazırlanıyor.  Siyasette bilinen bir kuraldır. Bir yönetim seçim yasalarını değiştirmeye çalışırsa, gidişi de yakındır" dedi. 

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu iktidar için bu kadar mı ucuz?"

“Bu ülkede bakanlar; 30 yaşındaki İranlı Reza Zarrab’ın cebine girecek kadar küçüldüler. Elbise askılarından, ayakkabı kutularından, evlerdeki kasalardan, sıfırlanamayan rüşvet paraları ortalığa saçıldı. Bu yozlaşmış kadroların işlediği günah ve suçlar,  Dış politikamızın,  Ve milli güvenliğimizin yumuşak karnı, Aşil topuğu oldu” diyen Öztrak, SBK Holding’in patronu Sezgin baran Korkmaz’ın kar para aklamak suçundan Avusturya’da tutuklanması hakkında şunları söyledi:

“Şimdi Zarrab vakasına,  Bir de Sezgin Baran Korkmaz eklendi. Aşil topuğu bir iken iki oldu. Sezgin Baran Korkmaz, Şu anda Avusturya’da, ABD’nin isteğiyle gözaltında. Onun yanındaki Jacob Kingston, Bu da ABD’de, Kara para aklama ve dolandırıcılık suçundan tutuklu.  Yanlarında da Erdoğan…Bu fotoğrafta olmayan ama bu kara para aklama işinin göbeğinde olan, Amerika’da tutuklu bir başka isim daha var: Ermeni iş adamı Levon Termendzhyan. Bu kişi sonradan Lev Aslan Dermen olmuş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmış. Koskoca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti yargısının, 419 bin nüfuslu Orta Amerika ülkesi olan Belize’nin Parlamentosu’nun ve Belize yargısının yaptığını yapamaması bizi derinden yaralıyor. Sezgin Baran Korkmaz’ın iş ortağı Levon Termendzhyan’ın, Belize vatandaşlığı almak için, Belize’deki bir Bakana rüşvet verdiği ortaya çıkınca, Belize Parlamentosu ve yargısı ayağa kalktı ve bu bakan görevinden oldu. Peki, Sezgin Baran Korkmaz’ın iş ortağı olan Levon Termendzhyan, Türkiye’de Lev Aslan Dermen nasıl oldu? Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını nasıl aldı? İranlı Reza Zarrab olur Rıza Sarraf. Ermeni Levon Termendzhyan olur Lev Aslan Dermen. Allah aşkına, Kara para aklamakla suçlanan tüm bu isimler, nasıl bu kadar kolay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor? Tertemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Kara para aklayan bu yabancılara neden paravan yapılıyor? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu iktidar için, bu kadar mı ucuz? Bu kadar mı değersiz?”

“Bunun adı soygundur”

Hâkim-Savcı olmak hayaliyle hukuk okuyan, Kaymakam-Vali olmak hayaliyle siyasal bilgiler okuyan gençlerin devletten umudunu kestiğini ve Ankara Büyük Şehir Belediyesinin  250 kişilik zabıta alımına başvurmak için, kuyruk olduğunu belirten Öztrak, “Yazık değil mi bu gençlerin hayallerine, Yazık değil mi ailelerinin emeklerine” dedi.

TÜİK rakamlarına göre bile Türkiye’de her 5 kişiden birinin yoksul olduğunu belirten Öztrak şöyle konuştu:

“Bugün gördük ki, Daha önce vekillik yapmış, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü 11 ayrı yerden, 11 maaş alıyor. Danışmanı ise 5 ayrı yerden, 5 maaş alıyor. Bunun adı soygundur. Çiftçi kan ağlarken, Çiftçinin tarlasına, traktörüne, ineğine haciz koyanlar, Bir de sıkılmadan çiftçinin kooperatifine çökmüşler. Ama diğer tarafta ülkemizde 26 milyon 363 bin kişi, beklenmedik bir harcama çıkarsa, bunu karşılamakta zorlanıyor.  48 milyon 550 bin vatandaşımız, evinden uzakta bir hafta tatil yapamıyor. 30 milyon 538 bin yurttaşımız ise, sofrasına iki günde bir, bir kap et yemeği koyamıyor. Sonra bu tablonun sorumlusu olan, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin başı çıkıyor, muhalefete “Açları buyurun siz doyurun” diyecek kadar, kendini kaybediyor"

Temiz siyaset için yol haritası

Yepyeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geri getirecdeklerini kaydeden CHP Sözcüsü Öztrak, “ Kuvvetler ayrılığını, millet adına hesap sormayı, Milletin hakkını hukukunu savunmayı, Adaleti güçlendirmeyi vadediyoruz. Yargı üzerindeki baskıları kaldıracağız. Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız. Siyasetin finansmanını şeffaf hale getireceğiz.  Emekli vekillerin, bakanların,  Üç beş ayrı yerden maaş almasına son vereceğiz. Kamu İhale Kanunu’nu,  Rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde, yeniden düzenleyeceğiz.  Sayıştay’ı gerçek işlevine kavuşturacağız. TBMM’de Kesin Hesap Komisyonunu kuracağız.  Bu adımlar sadece siyaseti rahatlatmakla kalmayacak,  Ekonomide kaybolan güveni de tesis edecek.  Bunların olduğu, Şeffaflığın sağlandığı bir ekonomide, “Yüzde 7 büyüdük” denilen bir dönemde, İşsiz sayımız 2,5 milyon kişi artmayacak. 128 milyar dolar TCMB kasasından, yok yere buharlaşmayacak. İhaleler üç beş yandaşın elinde toplanmayacak. Yolsuzluk ve yoksulluk olmayacak. Tank-Palet Fabrikası Katar’a peşkeş çekilmeyecek” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU