Türkiye'ye uçuşların başlamasından bir gün önce Kremlin'den salgın açıklaması: Rusya'daki durum kötü

Peskov, "Rusya’daki salgın durumu iyiden ziyade kötü. Kovid-19'a karşı aşılanma ve yeniden aşılanma süreci kaçınılmazdır" diye konuştu

Fotoğraf: AFP

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülke genelindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumunun "kötü" olduğunu belirtti.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki salgın durumunu değerlendirdi.

Rusya'da salgın durumunun kötüleştiğini belirten Peskov, "Rusya’daki salgın durumu iyiden ziyade kötü. Kovid-19'a karşı aşılanma ve yeniden aşılanma süreci kaçınılmazdır." dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkedeki salgın durumuna ilişkin raporların sürekli sunulduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı: Sıkı önlemlerin alınası gerekiyor

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko da ülkenin 65 bölgesinde Kovid-19 vakalarının arttığına dikkati çekerek, "Nüfusu yoğun olan büyükşehirlerde sıkı güvenlik önlemlerin alınması gerekiyor." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede, Kovid-19'un yeni bulaşıcı türlerine rastlandığını ve bunların salgın durumunu kötüleştirdiğini dile getiren Muraşko, hastanelerde Kovid-19 hastaları için yatak sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 334 bini geçti

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 17 bin 378 kişinin virüse yakalanmasıyla Kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 334 bin 204'e yükseldi. Vaka sayısındaki günlük artış oranı yüzde 1,27 olarak açıklandı.

Yaklaşık 326 bin Kovid-19 hastasının tedavisinin sürdüğü ülkede, son 24 saatte virüs kaynaklı can kaybı sayısı 440 artarak 129 bin 801'e, iyileşen sayısı da 8 bin 361 artışla 4 milyon 878 bin 333'e ulaştı.

Başkent Moskova'da son 24 saatte Kovid-19 vaka sayısı 7 bin 584 artarak 1 milyon 294 bin 154'e, hayatını kaybedenlerin sayısı da 79 artışla 21 bin 512'ye çıktı.

Türkiye'ye uçuşlar yeniden başlıyor

Öte yandan 15 Nisan’da aldığı kararla Türkiye ile uçuşları sınırlandıran Rusya, Türkiye’ye tüm uçuşları yarından itibaren tekrar başlatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Rusya'nın uçuşları tekrar başlatma kararının, güvenli turizm adına Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi olduğu değerlendirmeside bulunmuştu.

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya'nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları tekrar başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte diğer ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU