ABD, eski askerlerin cinsiyet değiştirme ameliyatlarını karşılamaya hazırlanıyor

Bu haktan yaklaşık 4 bin kişinin yararlanacağı düşünülüyor

Ulusal Transeksüel Eşitlik Merkezi'nin tahminlerine göre 134 binden fazla trans emekli asker var (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden ve ekibi, LGBT+ hakları konusunda bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Gazi İşleri Bakanı Denis McDonough, bakanlığın trans eski askerlerin cinsiyet değiştirme ameliyatlarını karşılamaya hazırlandıklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Florida eyaletinde 19 Haziran'da düzenlenen Onur Ayı etkinliğinde konuşan McDonough, değişikliğin zaman alacağını kaydetti. Zira Bakan şöyle konuştu:

Bu süreç, bakanlığın düzenlemelerinin değiştirilmesini ve trans emekli askerlerin adil muamele görmesini ve güvenliğini sağlayacak politikaların hazırlanmasını gerektiriyor.

McDonough, trans emekli askerlerin bunu "uzun zamandır hak ettiğini" sözlerine ekledi.

Değişiklik hakkında konuşan bir yetkili de cinsiyet disforisinden (doğumda belirlenmiş olan biyolojik cinsiyet ile bireyin yaşadığı/dışa vurduğu cinsiyet kimliği arasındaki uyuşmazlık) mustarip kişilerde görülen madde bağımlılığı ve intihar düşüncesi gibi sorunları çözmede cinsiyet değiştirme ameliyatının daha önce kanıtlandığını söyledi.

Bakanlık, bu haktan yaklaşık 4 bin eski askerin yararlanacağını düşünüyor.

Biden yönetiminden LGBT+ bireylere destek 

Biden, göreve geldiği ilk gün işyerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık yapılmamasını sağlayacak bir kararname çıkarmıştı. ABD Başkanı, selefi Donald Trump'ın trans bireylerin orduda görev yapmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini geçersiz kılan bir kararnameyi de imzalamıştı.

Biden bu ayın başında, federal devlet kurumlarına aday gösterdiği kişilerin yüzde 14'ünün LGBT+ bireylerden oluştuğunu açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, New York Times, CNN, Amerika'nın Sesi, Türkiye Klinikleri

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU