HDP İzmir İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer tutuklandı

Gencer, HDP İzmir İl Başkanlığı'na girerek Deniz Poyraz'ı öldürmüştü

Fotoğraflar: Sosyal medya

HDP İzmir İl Başkanlığına girip tabancayla parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren ve iş merkezinin çatı katında polis ekiplerince gözaltına alınan Onur Gencer Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gencer, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

"Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gencer Emniyet'teki ilk ifadesinde, "Buraya PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim" demişti.

Gencer ifadesinde şunları söylemişti:

Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım.

 

Mesai arkadaşları: Sürekli silah ruhsatı muhabbeti yapıyordu

Gencer'in iki ay gibi bir süredir görev yaptığı Kemalpasa Devlet Hastanesi’nde işe gitmediği ve hakkında tutanak tutulduğu ve tutanakların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından son süreçte işleme alındığı öğrenildi. Gencer ile aynı hastanede çalışan mesai arkadaşları detayları anlattı.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; Gencer’in ekip çalışmasına uygun bir tip olmadığını belirten mesai arkadaşları, “Saldırganı tanıyorum. Aynı hastanede çalışıyoruz sonuçta. Fakat, hastane içerisinde ekip çalışmasına çok yatkın biri olmadığı için sürekli 'geçici görevle' başka yerlere gönderiliyordu” ifadelerini kullandı.

Gencer'in hakkında tutanak tutulduğunu belirten mesai arkadaşları, “Bir süredir işe gelmiyormuş. Hakkında tutanak tutulmuş. Tam manasıyla işten atılmış değil ama atılması için adımlar atıldı. Tutanaklar il sağlık müdürlüğüne gitmiş. Dün hastanede de müfettişler vardı. Dosyasını incelediler. Daha önce gelmediğine dair, görev yerlerine gitmediğine dair tutanaklar mevcut. Onları da aldılar. Son iki aydır göreve gitmiyormuş” dedi.

Son olarak Mart ayında hastanede gördüklerini söyleyen mesai arkadaşları, “En son Mart civarıydı diye hatırlıyorum. Suriye'den dönmüştü. Birlikte çalışmaya yatkın bir tip değildi en başta dediğim gibi. Tavırları sürekli sinirli, hep öfkeliydi. En son sürekli silah ruhsatı almak gibi muhabbetler ediyordu. Ben bunu duyduğumda kesinlikle bu çocuğun ruhsat almaması gerekir demiştim. Kriterler nedir bilmiyorum ancak bence silah ruhsatı verilmemesi gereken insanlardan biriydi” ifadelerini kullandı.

İzmir Valiliği saldırıyla ilgili dün yaptığı yazılı açıklamada Gencer için "sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan" ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

AA, Independent Türkçe, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU