Matthew McConaughey 14,5 milyon dolarlık "üstsüz romantik komedi" teklifini reddetmiş

Oyuncu, bir zamanlar çoğu bitmek tükenmek bilmeyen üstsüz sahneler gerektiren romantik komedilerin "aranan kişisi" olduğunu itiraf etti

Matthew McConaughey 2008 yapımı romantik komedi Altın Şans'ta (Fool's Gold) oynamıştı (Warner Bros.)

Matthew McConaughey bir keresinde romantik komedide oynaması için teklif edilen 14,5 milyon doları (yaklaşık 125 milyon TL) geri çevirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar ödüllü aktör yönünü değiştirmeye karar vermeden önce bir noktada Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir (How to Lose a Guy in 10 Days), Düş Yakamızdan (Failure to Launch) ve Darısı Başıma (The Wedding Planner) gibi bir dizi popüler romantik komedide oynayarak ünlenmişti.

McConaughey'nin 2010'ların başında düşük bütçeli bağımsız sinemayı benimsemesiyse, Striptiz Kulübü (Magic Mike), Katil Joe (Killer Joe) ve Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club) gibi filmlerle kariyerinin en iyi değerlendirmelerini almasıyla sonuçlandı. Sınırsızlar Kulübü ona Oscar kazandırmıştı.

Apple Music Country'deki Beyond the Influence Radio podcast'inde country müzik yıldızı Tim McGraw'la konuşan McConaughey, romantik komedileri terk etmesine neden olan dönüm noktasını anımsadı.

McConaughey, "Romantik komedilerde aranan kişi bendim" diye yâd etti.

Malibu'da bir dairede yaşıyordum, plajda üstsüz sörf yapıyordum. Ben üstsüz romantik komedi McConaughey'dim ve 'Gerçekten de öyleyim, romantik komediler sahilde kiraladığım bu evlerin parasını ödüyor bebeğim. Suçluluk. Hadi ama' diyordum. Bundan tamamen memnundum.

McConaughey sonrasında daha fazla romantik komedi kabul etmek yerine, büyük bir stüdyo ona bir filmde oynaması için milyonlarca dolar teklif ettiğinde bile, teklif edilen projeden "korkmak" isteğini anlattı.

Aktör, "8 milyon dolarlık (yaklaşık 70 milyon TL) teklifle başladılar" dedi.

Hayır dedim. 10 milyon dolara (yaklaşık 87 milyon TL) yükselttiler. Hayır dedim. 12,5 milyon dolara (yaklaşık 109 milyon TL) çıktılar. 'Hayır, teşekkür ederim' dedim. 14,5 milyon dolara çıktılar, 'Senaryoyu tekrar okuyayım' dedim.

Şöyle söyleyeyim dedim: 14,5 milyon dolarda da 8 milyon dolarlık teklifle aynı kelimeler vardı ama daha iyi yazılmış bir senaryoydu bayım. Komik bir senaryoydu. Daha fazlası da vardı. Ama hayır dedim. Şimdi ben buna da hayır deyince, Hollywood'un üzerinden görünmez bir şimşeğin geçtiğini ve birilerinin 'Aa, McConaughey blöf yapmıyor. Şaka yapmıyor' dediğine inanıyorum.

McConaughey bu ay pandemi sırasında maske kullanımının gereksiz yere siyasi hale gelen durumların örneği olduğunu açıklayarak ABD'deki siyasi bölünmeyi kınamıştı.

Oyuncu martta siyasetteki geleceğini de ima ederek bunu "dikkate aldığını" ifade etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU