İsmail Saymaz: SBK’nın Brunson girişimleri

Avukat Halavurt: Brunson'un eşine yaklaşmaya çalışıyordu

Brunson, eski ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte Oval Ofis'te. (Fotoğraf: Reuters)

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, hakkında kara para aklama iddiası bulunan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’li rahip Andrew Brunson’ın tahliyesi ve ülkesine dönmesi konusunda “sıra dışı bir gayreti olduğunu” yazdı.

Brunson’ın avukatı:

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Brunson’ın avukatı İsmail Cem Havalurt ile yaptığı görüşmeye yer verdi:

Korkmaz ile nasıl tanıştınız?

O günlerde Brunson ev hapsindeydi. Korkmaz'ın avukatı “Görüşmek istiyoruz” dedi. Korkmaz, “Brunson'un hapiste kalmasını isteyen devlette klikler var, bunlarla mücadele ediyoruz. Brunson, A Haber'e çıkıp ‘Türk halkını seviyorum, iddialar doğru değil' desin” dedi. “Ne faydası olacak?” diye sordum. “Klikler arası çatışma var, elimiz güçlenir” dedi. Brunson'a ilettim. “Bence yapma” dedim. ABD'de hukuk bürosunu aradılar. “Kesinlikle yapmayın, uzak durun” dediler. Ertesi gün duruşmaya çıktık. Korkmaz da geldi. Sivilleri almıyorlardı. Bir şekilde girdi. Çıkışta ben açıklama yaparken, “O kadar çaba sarf ettik. Korkmaz'ın katkılarıyla oldu” dememi istedi. “Etmem” dedim. Brunson'un eşine yaklaşmaya çalışıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uçağını Brunson'a tahsis ettiği doğru mu?

Tahliyeden bir önceki celse bana bir uçak kiralama faturası gösterdi. Brunson, onun uçağına binmedi.

Bronson ile tanışıyorlar mı?

Bir kere Korkmaz, arabulucu Katolik bir papazla Brunson'un evine geldi. Görüşmenin içeriğini bilmiyorum. Brunson temkinli ve soğuktu. Korkmaz, Amerika ile bağ mı kurmaya çalışıyordu, anlayamadım. Brunson meselesine dahil olmaya çalıştı. İstediği sonucu alamadı.

ABD'deki davasını çözmek için Brunson'u kurtaran adam görüntüsü vermek istemiş olabilir mi?

Sanırım, öyle. Osman Kavala'yı da dert etmişti. Bu davaya avukat olarak girmemi istedi. Yine ABD Büyükelçiliği'nde görevli Metin Topuz'un davasına girmeye çalışıyordu. O da olmadı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU