Akif Beki: İçişleri’nin manidar sessizliği

"Ne yalanlama ne doğrulama. İlgililer duymazdan gelmeye devam ediyor"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, kara para aklama suçlamasıyla aranan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili iddialara İçişleri Bakanlığı’nın sessiz kaldığına dikkati çekti.

Beki, bugünkü köşe yazısında Korkmaz ile Habertürk’ün ekran yüzlerinden olan Veyis Ateş’in arasında geçen telefon görüşmesini hatırlattı.

Ateş’in Korkmaz’ın Ankara ile arasını düzeltmek için 10 milyon Euro istediğini belirten Beki, “O çek yazıldı mı, bozdurulup tahsil edildi mi? Verilen söz tutulmadı da üstüne yatıldı, Korkmaz ondan mı Ateş'i ifşa etti? 6 ay niye bekledi? Umudu kesti de intikam mı alıyor?” dedi.

Korkmaz’ın Ateş’le yaptığı görüşmenin ses kaydının sadece bir kısmını gazetecilere dinlettiğini anımsatan Karar yazarı “Muhtemelen o kayıp 9 dakikada, Korkmaz'a rüşvet karşılığı yardımcı olacak isimler geçiyor. O kısmını neden sansürledi? Tehdit ve şantajla işini gördürmek için değilse neden?” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, yazısının devamında İçişleri Bakanlığı’nın iddialar hakkındaki sessizliği hakkında şunları söyledi:

Sezgin Baran Korkmaz, yargı ve polisin elinden kurtularak nasıl sırra karıştı? İlk iddiayı Sedat Peker patlatmıştı. Doğruysa hepimizi dehşete düşürmesi gereken akıl almaz bir skandal... İddiaya göre Korkmaz, polis takibindeyken içişleri Bakanlığına çağrılıyor. Kulağı çekiliyor, 40 milyon doları silmesi isteniyor, yaklaşmakta olan tehlike kendisine haber veriliyor ve ertesi gün hiçbir engelle karşılaşmadan yurt dışına firar ediyor. Ne yalanlama ne doğrulama. İlgililer duymazdan gelmeye devam ediyor.

Tenezzül edip millete bir açıklama yapılmayacak mı? Bu ne genişlik, ne vurdumduymazlıktır! Görülmüş, duyulmuş sorumsuzluk değil.

Peker, bir videosunda Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’na gelerek kendisine yönelik yapılacak operasyon hakkında bilgilendirildiğini iddia etmişti. Peker’in ifadelerine göre Korkmaz, bu bilgilendirme görüşmesinin ardından yurtdışına firar etti.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU