CHP'den "Gençlerin Ekonomik Durumu" raporu: Türkiye'de ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sayısı 5,18 milyon

Raporda, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında genç işsizlik kategorisinde dördüncü sırada yer aldığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) "Gençlerin Ekonomik Durumu" raporunu yayımladı.

Genç işsizlik verileri, bölgeler ve ülkeler arasında karşılaştırmalı olarak ele alınan raporda, Türkiye'nin 2020 yılında OECD ülkeleri arasında en yüksek işsizlik oranına sahip 3. ülke konumunda olduğu belirtildi.  

İşgücüne katılım açısından bakıldığında Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında yüzde 47 ile en düşük orana sahip olduğunu vurgulandığı raporda,  Türkiye'nin genç işsizlik kategorisinde  4. sırada yer aldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda ayrıca, Türkiye'de 2019 yılında işgücüne katılım 32,5 milyon kişi olduğu, 2020 yılında ise bu sayısının 30,8 milyon kişiye düştüğü belirtildi.

Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sayısı 5,18 milyon

CHP'nin raporunda, OECD'nin 2020 yılında yayınladığı Bir Bakışta Eğitim raporunun verilerine de atıfta bulundu.

Türkiye'de 15-29 yaş aralığında ne eğitimde ne istihdam olan genç nüfusun 5,18 milyon olduğu ve bunun toplam genç nüfusa oranının yüzde 29,2 olduğu kaydedildi. Türkiye'nin bu kategoride diğer ülkere göre ilk sırada olduğu da hatırlatıldı.

Raporda, eğitim ve istihdamda olmayan (NEET) genç nüfusun oranında Türkiye'yi, yüzde 23,7 İtalya ve Kolombiya, yüzde 20,7 ile Meksika'nın takip ettiği, OECD ülkeleri ortalamasının ise yüzde 13,8 olduğu belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU