Amerikan gökbilimcilerinin yeni simülasyonuna göre uzaylılar tüm galaksiyi kısa sürede fethedebilir

Yeni simülasyona göre galaktik bir imparatorluk için hayal bile edilemeyecek teknolojik araçlara ihtiyaç yok

Teknolojik açıdan gelişmiş herhangi bir medeniyetin, diğer yıldız sistemlerini kolonileştirirken çok karmaşık uzay araçlarına ihtiyaç duymayacağı anlaşıldı (Pixabay)

Yeni bir bilgisayar simülasyonu, teknolojik açıdan gelişmiş, Dünya dışı bir uygarlığın, uzay araçları yavaş olsa bile kısa bir sürede tüm galaksiyi kolonileştirebileceğini gösterdi.

Hakemli bilimsel dergi The American Astronomical Society'de yayımlanan yeni araştırma, en muhafazakar tahminlerin bile bir galaktik imparatorlukla sonuçlanabileceğini ortaya koydu.

ABD'deki Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden astrofizikçi Jason Wright ve Columbia Üniversitesi'nden astrobiyolog Caleb Scharf, ürettikleri simülasyonda Samanyolu benzeri varsayımsal bir galaksi oluşturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Simülasyonda teknolojisi gelişmiş bir uygarlığın galaktik genişleme süreci canlandırıldı. Çok yavaş başlayan bu genişleme süreci, üstel büyüme devreye girdiğinde kayda değer ölçüde artıyordu.

Hesaplamalar, uzaylı uygarlığın kendi galaksisinin tüm iç kısmını fethetmesi ve kolonileştirmesinin yaklaşık 1 milyar yıl süreceğini ortaya koydu.

Bu ilk bakışta epey uzun bir süre gibi görünebilir. Ancak araştırmacılar, bunun, Samanyolu galaksisinin toplam yaşının yalnızca yüzde 7 ila 9'una denk geldiğini hatırlattı.

Gizmodo'ya konuşan Wright, "Bu, hızlı veya agresif bir şekilde genişleyen bir tür değil. Son derece hızlı Warp motorları veya bu türden başka uzay araçları yok" ifadelerini kullandı:

Sadece bugünkü teknolojiyle hayal edebileceğimiz veya inşa edebileceğimiz uzay araçları var. Belki dev lazerlerle çalışan hızlı ışık yelkenlilerinden ya da 100 bin yıllık yolculukları kaldırabilecek uzun ömürlü araçlardan bahsedebiliriz.

"Galaksinin hareketliliği imparatorluğun kuruluşunda rol oynar"

Araştırmacılara göre galaksilerin içindeki yıldızların ve yıldız sistemlerinin hareket etmesi, böyle bir medeniyetin yayılmasında rol oynayabilir.
 


Zira galaksinin kendi ekseni etrafında dönmesinin bir sonucu olarak yıldızlar birbirine yaklaşabiliyor.

Galaksiyi zapt etmek isteyen medeniyetlerin de işte bu yakınlaşmaları sabırla beklemesi gerekiyor.

"Yıldızların kendileri hareket ediyor" diyen Wright, bu süreci şöyle açıklıyor:

Yani yakınlardaki bir sisteme yerleşirseniz, bu yıldız sizi galaksinin başka bir yerine götürür ve buradan daha fazla yeni yıldız geçer ve size yerleşmeniz için başka bir yıldız verir.

 

Independent Türkçe, Gizmodo, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU