Maske uyarısını duyunca öksürüp saldıran ABD'liye 10 yıl hapis

Shane Wayne Michael, Mark Dinning'in yüzüne öksürüp "Bende koronavirüs varsa, artık sende de var" demişti

Shane Wayne Michael, tutuklandığında hakkındaki suçlamaları reddetmişti (Polk County Şerif Birimi)

ABD'de koronavirüs maskesini düzgün şekilde takmasını isteyen kişiye saldırıp üzerine öksüren zanlıya 10 yıl hapis cezası verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl kasımda Iowa eyaletinin Des Moines bölgesinde yer alan Vision 4 Less adlı gözlükçü dükkanında Mark Dinning adlı bir müşteri, Shane Wayne Michael'dan taktığı koronavirüs maskesini burnunun üstüne çekmesini istemişti. Bunun üzerine mağazadan çıktıktan sonra ikili arasında ciddi bir kavga yaşanmıştı.

Her iki tarafın da yaşananlara dair şikayet raporlarında olay farklı anlatıldı.

60 yaşındaki Dinning'in şikayet raporuna göre Michael, kendisini arabasına kadar takip edip otoparkta sıkıştırdı. Aralarında çıkan kavgada iki adam da yere düştü. Bu sırada Michael, Dinning'in sol gözüne parmağını soktu, bunun üzerine Dinning de Michael'ın kolunu ısırdı. Michael ise Dinning'in kasıklarını tekmeleyerek karşılık verdi. Daha sonra da Michael, Dinning'in yüzüne öksürüp üzerine tükürerek "Bende koronavirüs varsa, artık sende de var" dedi.

Öte yandan 42 yaşındaki Michael ise olayın nefsi müdafaa olduğunu savunarak, kavgayı Dinning'in başlattığını savundu. Michael, Dinning önce kendisini ısırdığını, bunun üzerine de adamın gözüne parmağını batırdığını iddia etti.

Ancak çarşamba günü Polk County Bölge Mahkemesi'ne delil olarak sunulan fotoğraflarda, Dinning'in suratı feci şekilde şişmiş ve sol gözü kapanmış haldeydi.

Olaydan sonra tutuklanarak Polk County Hapishanesi'ne gönderilen Michael, suçlamaları reddetmesine rağmen geçen ay kasten ağır şekilde adam yaralamadan hüküm giymişti. Son duruşmadaysa 42 yaşındaki saldırgana 10 yıl hapis cezası verildi.

Ülkede koronavirüs maskesi nedeniyle daha önce de saldırılar yaşanmıştı.

Nisanda bir Asyalı kadın, maske takmasını rica ettiği bir kişi tarafından yumruklanmıştı. Benzer şekilde martta da yine bir Asyalı kadın maske tartışması yaşadığı kişi tarafından tekme tokat dövülmüştü.



Independent Türkçe, New York Post, Washington Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU