Bir siyahiye ırkçı küfür eden eşini işten kovdu

Hatalı olduğunu kabul eden John Rinaldi, San Francisco Belediye Başkanlığı'na aday olmuştu

Eileen, eşinin projedeki rolüne ilişkin "John'un inşaatı yürütmesine izin verdiğim için pişman oldum" dedi (Eileen Rinaldi / Instagram)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kahve zinciri sahibi, siyahi bir müşteriye ırkçı küfürler eden eşini işten attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

San Francisco'daki Ritual Cofee Roasters adlı işletmenin sahibi Eileen Rinaldi, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda eşi John Rinaldi'yi işten attığını duyurdu.

Geçen yıl şirketin deposundaki bir inşaat projesini yöneten John, inşaat alanının yakınındaki otoparkta aracına yer ararken siyahi bir kişiyle tartışmaya başladı. John, sözkonusu kişiyle aralarında geçen tartışmayı şöyle anlattı: 

Bana, ‘Adın ne senin g*tlek zenci?' dedi. Ben de ne yazık ki ona, ‘Evet. Adım bu işte, ‘G*tlek Zenci'" diye yanıt verdim.

Küfür ettiği ve "zenci" ifadesini kullandığı için pişman olduğunu söyleyen John, "Bu asla kullanmayacağım bir kelime. Kendime karşı büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Saldırganlığa saldırganlıkla cevap verdim ve gerginliğin hızla artmasına neden oldum" dedi.

John Rinaldi bölgede tanınan bir isim. Kendisi 2007'de San Francisco Belediye Başkanlığı Seçimleri'nde şimdiki Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'a karşı yarışmıştı.

Öte yandan, başka bir kafenin yanında bulunan depodaki tartışmayı çevredekiler de duydu. Mahalle sakinlerinin olaya ilişkin konuşmaları sonunda John'un eşi Elieen'in kulağına gitti.
 


John, eşine yaşananları anlattı ve siyahi kişiye karşı ırkçı küfürler kullandığını itiraf etti. Eileen'in kocasını işten çıkarma kararı da bunun ardından geldi.

Eileen, Instagram paylaşımında işletmesini "çalışanlar, müşteriler ve topluluk sakinleri için ırkçılık karşıtı, kapsayıcı ve eşitlikçi kılmak istediğini" belirtti.

Eşinin kullandığı ırkçı ifadeyi de eleştiren Eileen, "Kelimelerin bir gücü var. Tekrar ettiği kelime şüphesiz ırkçı ve zararlı. Benim için nefret ve karşı tarafı canavarlaştıran bir ifade" dedi.



Independent Türkçe, RT, Black Enterprise, San Francisco Chronicle

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU