Elon Musk: Yeni Tesla'da PS5 kalitesinde Cyberpunk 2077 oynamak mümkün

CNET'e göre oyun araçta, konsollardan daha iyi çalışıyor

Musk, Model S Plaid'de video oyunların saniyede 60 FPS'le (saniyedeki kare sayısı) oynanabileceğini söyledi (Tesla)

Elon Musk, Tesla'nın yeni aracı Model S Plaid'in 11 Haziran'da ABD'de düzenlenen teslimat etkinliğinde, otomobilde Cyberpunk 2077 adlı video oyununun oynanabildiğini açıkladı.

Tesla'nın ve SpaceX'in CEO'su ocak ayı sonlarında attığı bir tweet'te, sözkonusu araçta bu oyunun oynanabileceğini söylemişti. Görünüşe göre Musk sözünü tutttu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira yeni araçtaki eğlence sistemi, AMD'nin Ryzen serisi bir işlemciden ve yine AMD RDNA 2 GPU'sundan güç alıyor. Musk, 10 teraflop işlem gücüne sahip sistemi "son teknoloji" diye niteledi ve PlayStation 5'le (PS5) ynı seviyede olduğunu söyledi.

Video oyunlarıyla ilgili haberleriyle tanınan Geoff Keighley de bu sistemin oyun konsollarıyla karşılaştırılabileceğini söylemişti. Zira PS5'in işlem gücü Tesla'nın yeni aracıyla aynıyken, Xbox Series X'in işlem gücü 12 teraflop.

 

 

10 Aralık'ta piyasaya sürülen Cyberpunk 2077'de pek çok sorun tespit edilmişti. Özellikle PlayStation 4 gibi eski konsollarda ve zayıf bilgisayarlarda hataların daha yaygın olduğu görülmüştü.

Ancak CNET'e göre oyun araçta, konsollardan daha iyi çalışıyor.

Bununla birlikte Musk, Model S Plaid'in 1020 beygir gücünde olduğunu ve tek şarjla 643 kilometre yol kat edebileceğini bildirdi. Saatte en fazla 320 kilometre hıza çıkabilen araç, 0'dan 100 kilometre hıza 2 saniyede ulaşabiliyor.

 

Independent Türkçe, CNET, Verge, Sözcü

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU