İçişleri Bakanlığı'ndan anket: Vatandaşların yüzde 82'si hizmetlerden memnun

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan ankette göre, vatandaşların yüzde 82’si bakanlık hizmetlerinden memnun. En yüksek memnuniyet oranı ise yüzde 85,89 ile terör örgütleriyle mücadelede çıktı

Fotoğraf: Twitter 

İçişleri Bakanlığı, bağlı birimlerinde verilen hizmetlerin vatandaş memnuniyetini ölçmek için her ay  IVR (Interactive Voice Response) (Etkileşimli Sesli Yanıt) Robot teknolojisi yardımıyla düzenlediği anketin sonuçlarını paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bağlı kuruluşları ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve valiliklerce verilen hizmetlerde vatandaş memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan ankete göre, mayıs ayında 205 bin 330 kişi katıldı.

Ankette genel memnuniyet oranı yüzde 82 olarak ölçüldü.

İlk sırada terörle mücadele var

Terör örgütleriyle mücadele, trafik güvenliği uygulamaları, uyuşturucu ile mücadele, hırsızlık dolandırıcılık gibi asayiş olaylarıyla mücadele, kaçak göçle mücadele, afetlere hazırlık, kimlik kartı sürücü belgesi ve pasaport belgesi dâhil nüfus işlemlerindeki memnuniyet derecesine ilişkin belirlemelerin yapıldığı ‘Politikalar anketi’ başlığında; genel memnuniyet yüzde 75,08 olarak belirlendi.

Mayıs ayında bu başlık altındaki ankete 100 bin 291 kişi katıldı.

Bakanlığın uyguladığı politikalar içinde en yüksek memnuniyet, yüzde 85,89 ile terör örgütleriyle mücadeleden duyuldu.

Bunu yüzde 84,08 ile kimlik kartı, sürücü ve pasaport belgesi dahil nüfus işlemleri, yüzde 77,79 ile uyuşturucuyla mücadele politikaları izledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU